Sora sotului meu a facut un credit de nevoi personale cu ipoteca acum 2 ani in urma. Datorita unor evenimente din viata ei a ajuns in neplacuta situatie de a nu mai putea achita creditul - restante de 9 luni.De la Firma recuperatoare i s-a spus ca intr-o saptamana tb sa plateasca 3000 EUR din restanta totala de 4500 EUR . In caz contrar au amenintat-o ca vor proceda la executare silita si ca-i vor pune sechestru pe apartament si pe bunurile personale. Acum 1 an si ceva barbata'su a plecat cu.o dra si a lasat-o cu un copil de 4 luni.
Daca nu are de unde plati intr-o saptamana 3000 eur chiar ii vor pune sechestru pe apartament si pe bunuri? Dar daca plateste doar 1000 eur? Mentionez ca total credit=50.000 eur, iar restanta este de 4500 eur
Executorul are obligatia de a o anunta cu cateva zile inainte ca va proceda la executare silita?
Buna ziua,
Am un prieten care se afla intr-o situatie delicata si in acelasi timp obisnuita. Este patronul unei firme plina de datorii inclusiv la finante.De cateva luni nu mai desfasoara nici un fel de activitate , dar mai sunt cateva cec-uri emise, credite neplatite la banci si ajunse la scadenta, etc. L-am sfatuit sa declare falimentul firmei. Se poate depune cerere pentru a declara firma in faliment chiar daca are datorii la finante? Daca nu, care ar fi cea mai buna solutie pentru a-si mai "indulci" cat de cat situatia? Va multumesc!