avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate adimar1978

Activitate adimar1978

Buna ziua,

Conform legii, SRL-D - urile care au implinit la 31.12.2014 3 ani de la infiintare au obligatia de a-si schimba denumirea, in 45 de zile lucratoare. Deoarece nu se specifica insa sanctiunea in cazul nerespectarii acestui termen, va rog sa ma ajutati cu un raspuns in acest sens. Ce se intampla dupa cele 45 de zile in cazul in care denumirea nu este schimbata?

Multumesc!
Legea specifica totusi nu doar construirea de case ci si construirea de locuinte cele care apartin cartierelor rezidentiale... Mi se pare corect in cazul in care as construi o casa...dar fiind vorba de un apartament intr-un bloc, autorizatia de construire nu as fi putut sa o obtin eu, pentru un apartament...doar sa fi construit eu intregul bloc! :D. Astfel ca am apelat la un dezvoltator, care sa imi construiasca o locuinta...
Buna ziua,

am depus la Primaria din orasul in care locuiesc, dosarul pentru obtinerea subventiei conform Programului naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor şi al ministrului internelor şi reformei administrative nr. 166/216/2007.
Locuinta este un apartament intr-un cartier rezidential nou. La momentul contractarii, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare si construire, constructorul fiind si vanzatorul. La finalizare am semnat si un Proces Verbal de Receptie, dar si un contract de vanzare-cumparare. Primaria considera acum ca nu ma pot incadra in obtinerea subventiei, deoarece subventia se acorda numai pentru construire si nu pentru vanzare-cumparare.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de modalitatea de a-mi sustine cererea, tinand cont ca eu am semnat si contract de construire, vanzarea-cumpararea facandu-se ca modalitate de plata catre constructor, la final.

Multumesc!
multumesc mult pentru raspuns!
Da, este vorba de inscrierea la masa credala. Multumesc mult pt raspuns.
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati in a clarifica urmatorul aspect, legat de termenul limita de inregistrare a cererii de admitere a creantelor: in cazul in care cererea este trimisa prin posta, se ia in considerare data trimiterii sau cea la care a ajuns documentul la destinatar?

Multumesc!
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati in a clarifica urmatorul aspect, legat de termenul limita de inregistrare a cererii de admitere a creantelor: in cazul in care cererea este trimisa prin posta, se ia in considerare data trimiterii sau cea la care a ajuns documentul la destinatar?

Multumesc!
Din pacate inca nu am ajuns, dar cu siguranta voi vorbi si cu cineva de la ei
Glasu Monica a scris:

Fata de putinele date pe care mi le-ati dat as putea crede ca vorbim de o cesiune de creanta si nu subrogatie conventionala. Totusi, daca vorbim de cesiune de creanta ,in ceea ce priveste opozabilitatea acesteia fata de terti, e bine sa stiti ca aceasta isi produce efectele prin faptul ca ati fost notificat si daca ati acceptat notificare prin semnatura d-voastra. ...


Notificarea a venit pe o hartie nesemnata/stampilata, in cutia postala a apartamentului nou, si nu pe adresa mea de domiciliu (care difera de cea a apart. nou). In ea se specifica faptul ca: "administrarea imobilului" a fost cesionata catre noua companie, si sunt invitat sa achit in contul acesteia.
De aici rezulta totusi ca nu este vorba numai de o cesiune de creanta, caz in care inteleg faptul ca pot sa optez sa ii platesc companiei vechi sau celei noi, insa imi ramane obligatia de a plati, pentru ca s-ar subintelege ca serviciile sunt prestate in continuare de catre compania veche, cea noua fiind doar beneficiara creantelor. Dar in cazul in care se cesioneaza si datoriile companiei vechi fata de mine - prestarea serviciilor, aceasta ar trebui sa imi ceara acordul, si eventual sa semnez un act aditional la contractul de prestari servicii, sau sa fiu parte in contractul de novatie. Lucrand in banca, am cateva notiuni legate de cesiunea de creanta, dar si despre cedarea obligatiilor aferente contractelor. Din moment ce in contract nu se specifica nimic legat de cesiune, imitand ce au facut ei, ar inseamna ca si eu as putea notifica prestatorul de servicii ca am cesionat contractul unei terte persoane, si implicit si datoria de plata, fara a-i cere acordul...
Contractul este valabil pana in 2017...