avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate zoita.moga

Activitate zoita.moga

In momentul in care s-a produs evenimentul autobusul stationa intre curse. In spatele lui stationa un alt autobus al firmei, care a fost afectat. Totul s-a produs in timpul orelor de servici, am anuntat ca am probleme la sistemul de franare si mi s-a spus sa-l duc la garaj pentru reparatii. Problema este ca pompa de refulare era de mai mult timp defecta, dar la toate reparatiile care sau facut nu a fost inlocuita pe motivul lipsei de bani. Mai explicit s-au facut reparatii de mantuiala. Ceea ce s-a intamplat in momentul in care am vrut sa plec cu el la garaj, se putea intampla in trafic, cand probabil consecintele erau mult mai grave. Acest utilaj a stat in reparatii vreme de aproximativ 2 saptamani consecutiv din aceleasi motive. In urma cu o saptamana nu a fost posibil sa fie pus in circulatie de la inceputul programului din aceleasi motiv. S-au facut interventii de moment si in urmatoarea zi a fost declarat "apt", fara sa se inlocuiasca ce trebuia. Mai pe romaneste s-au facut carpeli. Ori nu mi se pare corect sa fiu declarat vinovat si sa suport niste cheltuieli care nu-mi sunt imputabile si mai ales, prin atitudinea de intimidare sa fiu pus in situatia de a accepta plata daunelor produse, prin amenintari ca imi pierd locul de munca daca nu accept sa platesc reparatiile celor doua autovehicule. Nedumerirea mea este ce s-ar fi intaplat daca eram in trafic la o trecere de pietoni si sa-mi fi cedat franele?! In declaratia pe care am dat-o pentru am explicat exact cum au stat lucrurile, dar rezultatul a fost acelas sunt bun de plata. De aceea va rog sa ma indrumati cum trebuie sa procedez in continuare. Momentan autobusul este in garaj pentru reparatii si se pare ca acum se va face ce trebuia, adica se va schimba acea supapa. Problema treneaza din decembrie 2010 si probabil s-a asteptat un eveniment ca sa se inteleaga ce trebuie facut.
Cum sa procedez in cazul in care am avut un accident de masina, fara victime. Sunt un angajat al unei firme de transport persoane. Din cauza unei defectiuni tehnice a masinii care a fost facuta cu superficialitate, am lovit, in parcare autobusul unui coleg. Firma la care lucrez imi imputa mie toate cheltuielile pentru reparatii. Mentionez ca autobusul pe care lucrez a avut de nenumarate ori probleme cu sistemul de franare. Toate aceste deficiente au fost anuntate peresoanelor responsabile, a fost stationat pentru reparatii mai mult timp, dar rezultatele au fost aceleasi. Dupa toata intamplarea, cu toate ca autobusul nu prezenta siguranta in circulatie din cauza sistemului de franare, sunt acuzat eu ca si conducator auto de pagubele produse la cele doua masini. Patronii firmei, sub amenintarea pierderii locului de munca, m-au determinat sa semnez un act prin care imi asum raspunderea celor intamplate, cu toate ca autobusul a fost retras la garaj pentru reparatii. Acest fenomen se putea intampla in trafic, producand bineintelee evenimente grave. La inrebarea mea daca aceasta defectiune se intapla pe traseu si nu in parcare, ce se putea intampla? Patronii firmei mi-au raspuns ca sa multumasc la Dumnezeu ca nu a fost asa si acum sunt bun de plata.
Vi se pare corect. Dupa ce ca ne obliga sa lucram mai mult decat timpul legal, pe un amarat de salariu minim pe economie, nici utilajele nu sunt corespunzatoare din punct de vedere tehnic. La orice semnal ca avem probleme cu masinile, ni se raspunde ca daca nu sutem multumiti sa ne cautam alt loc de munca.
Vreau sa ma ajute cineva cum trebuie sa procedez in acest caz. Va multumesc.
Chiria pe teren s-a achitat pe numele propietarului, chitanta in original este la mine, proprietarul spatiului are obligatia de a platii chiria pe teren, aceasta a fost conditia primariei pentru a primii autorizatia de functuionare in acest spatiu situat pe terenul primariei. De fapt spatiul este o constructie din elemente usoare, fiind considerata provizorie pe perioada derularii contractului de inchiriere pe teren.
Banii de chirie pentru teren au fost achitati catre primarie in numele lor suma achitata fiind de 10 ori mai mare decat suma l- se cuvenea din asociere. Iar faptul ca acest aceasta asociere a fost finalizata s-a datorat faptului ca ei nu au spus ca au societatea suspendata. Deci m-au inselat.
Multumesc pentru respuns. Precizez ca in contractul de asociere este stipulat ca firma mea va suporta cheltuielile de utilitati: apa, gunoi, energie electrica, etc, iar chiria terenului pe care este amplasata cladirea o plateste asociatul. Pe motivul ca acesta nu a avut achitate datoriile din ianuarie 2010 (contractul de asociere fiind din 01 februarie, iar activitatea a inceput in 24 febr.) am achitat toate datoriile din chira pe teren catre primarie, in numele lor, urmand ca acestia sa-mi emita factura pe aceste sume. Neachitarea acestor datorii ma afectau la obtinerea autorizatiilor de functionare. In momentul in care am solicitat factura si chitanta pe aceste sume, care sunt mult mai mari decat le datoram din contractul de asociere, au inceput cu presiunile de eliberare a spatiului daca nu-mi convine si ca nu pot emite factura fiind cu societatea suspendata din luna oct 2009. Intrebare mai aveau voie sa incheie acest contract de asociere, sau au incalcat legea gandind ca nu vor fii descoperiti?
Buna ziua,
Am o problema cu un contract de asociere in participatiune incheiat in urma cu 2 luni cu o firma a carei activitate este suspendata pe perioada de 3 ani.
La data incheierii contractului firma asociata nu a spus ca are activitatea suspendata si au venit in asociere cu un spatiu in care sa-mi desfasor activitatea. Am achitat in numele firmei respective toate datoriile pe care le avea, chirie teren, utilitati, etc. Cand am luat legatura cu reprezentantul firmei asociate sa-mi elibereze chitanta pe sumele achitate in contul ei a refuzat si mi-a spus ca fiind cu activitatea suspendata nu mai poate emite factura si chitanta. Conform contractului de asociere eu trebuia sa virez in contul lor o anumita suma de bani lunar, dar au refuzat sa-mi comunice un nr. de cont. Pe motivul ca insist pentru contabilizarea banilor achitati mi-au trimis notificare de reziliere a contractului si eliberarea spatiului. Contractul de asociere este incheiat pe perioada de 3 ani si desii este clauza stipulata in contract prin care nu au voie sa conturbe buna desfasurare a activitatii au venit si au pus afis pe spatiu ca este de inchiriat.
Nu stiu cum ar trebui sa procedez in acest caz pentru-ca am facut niste cheltuieli cu autorizarea spatiului si acum incearca sa ma dea afara si sa pierd si sumele pe care le-am platit firmei lor desi intelegerea a fost ca vor emite factura si chitanta pe sumele incasate. Faptul ca au incheiat un contract de asociere fara sa spuna ca firma este suspendata nu este o inselatorie din partea lor?
Multumesc pentru raspuns. As mai dori o precizare, cum se stabileste cantitatea de apa rece consumata de o persoana/luna in situatia in care apartamentul nu este contorizat , dar exista aparat de masura la scara si celelalte apartamente au contoare. Exista o cantitate de apa stabilita prin aceea norma de pausal.
As dori sa stiu daca legea privind norma de pausal pentru consumul de apa mai este in vigoare. Care sunt criteriile de stabilire a consumului de apa pentru un apartament necontorizat.
Răspuns la discuția autoturism vandut si neradiat
Multumesc inca odata pentru ajutor. In concluzie eu trebuie sa chem in instanta pe primul cumparator al masinii, dar daca acesta nu mai este de gasit? In contractul incheiat cu el am stipulat o clauza ca in cazul in care nu se prezinta in termen de 30 zile pentru perfectarea actelor legale se obliga sa returneze masina si pierde suma achitata. Am stipulat aceasta clauza tocmai pentru a urgenta perfectarea actelor. Mentionez ca la acea data toate taxele erau la zi si transferul se putea face imediat. Nu stiu ce drept mai avea urmatorul cumparator pentru ca la urmatoarea vanzare nu au mai incheiat nici un act. Sa inteleg ca in situatia asta masina mai poate fii transferata fizic la oricati cumparatori si proprietarul din scripte plateste darile. Si doamne fereste daca masina este implicata intr-un eveniment tot proprietarul din scripte suporta consecintele?!
Va multumesc.
Răspuns la discuția autoturism vandut si neradiat
Multumesc pentru raspuns. In aceste conditii cine suporta cheltuielile cu impozitul, care nu este platit si cheltuielile de judecata?
Exista posibilitatea sa-mi recuperez masina in conditiile in care primul cumparator cu care am incheiat actul de mana nu mai este de gasit si cu ceilalti 2 nu am nici un act?
Multumesc.