Fiica lui este cea care a facut plangere penala....era indreptatita sa faca plangerea daca eu am un testament? Ea este mostenitor de gradul I, dar eu am un testament pe bunurile mobile detinute de acesta....deci...?:(
Bineinteles, a fost incheiat la notariat, deci in forma autentica. Operaza oare si paza juridica a bunului? Sau faptul ca exista acest testament este suficient?
Am mai postat o data in legatura cu ascest subiect, revenin cu noutati. Am mostenit toate bunurile mobile ale unchiului meu conform unui testament pe care acesta l-a intocmit fiind singurul care a avut grija de el in ultimii ani. Dupa moartea sa, am luat o parte din bunurile mobile din apartamentul acestuia. Fiica sa, care l-a parasit de peste 10 ani a venit in apartament si a solicitat bunurile. I-am explicat situatia, i-am aratat testamentul dar ea a facut o plangere penala pentru furt. Acum dosarul este la Politie iar Parchetul a solicitat audierea martorilor. In apartament se aflau martori care su declarat ca au fost luate bunurile dupa decesul acestuia. Ce se poate face mai departe? De la politie mi s-a spus ca trebuia sa astept sa se faca succesiunea, dar bunurile nu le puteam lasa in apartament in aceasta perioada-puteau fi luate de diferiti necunoscuti care treceau pe la el. Pot fi acuzat de furt desi am un testament? Cum sa procedez mai departe?
Foarte simplu.Formulati o plangere penala pentru denuntare calomnioasa. Cred ca in momentul in care vor vedea ca sunt acuzati nu vor mai formula astfel de plangeri. Conform Art. 259 Cod Penal, denuntarea calomnioasa inseamna:
,,Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Daca cel care a savârsit fapta declara mai înainte de punerea în miscare a actiunii penale fata de persoana în contra careia s-a facut denuntul sau plângerea, ori împotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.''
Intr-adevar, ea trebuie sa dovedeasca dar exista martori si anume fetele care stateau la unchiul meu in gazda, care au fost de fata cand am luat acele bunuri. Eu am fost de buna credinta. As vrea sa declar ca am luat bunurile tocmai pentru a le proteja de eventualele furturi, avand totodata si testamentul sau.....vi se pare o solutie valabila si care ar inlatura suspectarea mea pentru furt? Chiar trebuia sa astept pana la deschiderea succesiunii?in acest timp ar fi putu sa dipara tot din casa....
Buna ziua,
As dori sa va pun in discutie o speta care poate tine si de dreptul penal deoarece unchiul meu a decedat lasandu-mi un testament prin care dispun de toate bunurile sale mobile precum si de toate drepturile banesti care i-au apartinut. Ca mostenitor el are o fata, care a fost plecata din tara si nu a vrut sa mai stie nimic de el de mai bine de 10 ani. Cum spuneam, dupa decesul sau am luat din casa 3 televizoare pe care mi-a fost teama sa le las la mana necunoscutilor care ar fi putut intra in casa. Fiica lui, venita din strainatate a facut plangere penala impotriva mea pe motiv ca i-au disparut toate bunurile din casa. Este justificata plangerea sa? precizez ca existau martori in momentul cand am luat televizoarele, eu avand cheile de la apartament pana la acea data.