avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Bunuri Mobile - acuzat de furt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Bunuri Mobile - acuzat de furt

Buna ziua,
As dori sa va pun in discutie o speta care poate tine si de dreptul penal deoarece unchiul meu a decedat lasandu-mi un testament prin care dispun de toate bunurile sale mobile precum si de toate drepturile banesti care i-au apartinut. Ca mostenitor el are o fata, care a fost plecata din tara si nu a vrut sa mai stie nimic de el de mai bine de 10 ani. Cum spuneam, dupa decesul sau am luat din casa 3 televizoare pe care mi-a fost teama sa le las la mana necunoscutilor care ar fi putut intra in casa. Fiica lui, venita din strainatate a facut plangere penala impotriva mea pe motiv ca i-au disparut toate bunurile din casa. Este justificata plangerea sa? precizez ca existau martori in momentul cand am luat televizoarele, eu avand cheile de la apartament pana la acea data.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 08:52, 18 Iunie 2009
Buna ziua!

Atata timp cat unchiul dvs mai are o fiica, dvs nu puteti fi singurul mostenitor, fata avand dreptul cel putin la rezerva succesorala. In speta indicata de dvs, in momentul in care veti fi anchetat pentru furt, puteti arata testamentul, prevalandu-va de buna-credinta.

V-as sfatui sa va prezentati impreuna cu verisoara dvs la un notar pentru a dezbate succesiunea si a stabili bunurile fiecaruia.
In calitatea d-voastra de mostenitor testamentar, nu cred ca ar trebui sa va faceti probleme. Puteti fi acuzat de orice, inclusiv de furt, dar faptele trebuiesc sa fie dovedite.
Apelati la un avocat ca sa va asiste la organele de cercetare penala.
Intr-adevar, ea trebuie sa dovedeasca dar exista martori si anume fetele care stateau la unchiul meu in gazda, care au fost de fata cand am luat acele bunuri. Eu am fost de buna credinta. As vrea sa declar ca am luat bunurile tocmai pentru a le proteja de eventualele furturi, avand totodata si testamentul sau.....vi se pare o solutie valabila si care ar inlatura suspectarea mea pentru furt? Chiar trebuia sa astept pana la deschiderea succesiunii?in acest timp ar fi putu sa dipara tot din casa....
Da.. teoretic ar fi trebuit.. pentru ca momentan voi sunteti in indiviziune, si nu puteti spune care bun e al cui.
Ca sa stai linistit, ce mai bine iti iei un avocat si exista sanse mari ca totul sa se rezolve fara prea mult stres.
Trebuie sa dezbateti succesiunea: dvs. sunteti mostenitorul testamentar, iar fiica, mostenitoare si ea dupa lege, trebuie sa va dea in judecata pentru a obtine rezerva ei succesorala, altfel puteti sa stati linistit cu bunurile.
Daca exista si o casa de mostenit, care nu v-a fost lasata dvs. ( ati scris doar de bunurile mobile), cu siguranta ca aceasta casa valoreaza cel putin atat cat valorau bunurile din casa unchiului, iar rezerva succesorala a fiicei defunctului este de 1/2 din averea totala a acestuia, asa ca din nou puteti sa stati linistit, ca nu are sanse nici cu atacarea in instanta a testamentului, din motiv ce nu ii incalca rezerva succesorala legala de 1/2:)
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
Diana Persa, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri mostenite- acuzat de furt eraser eraser Am mai postat o data in legatura cu ascest subiect, revenin cu noutati. Am mostenit toate bunurile mobile ale unchiului meu conform unui testament pe care ... (vezi toată discuția)
Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)