avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bunuri mostenite- acuzat de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bunuri mostenite- acuzat de furt

Am mai postat o data in legatura cu ascest subiect, revenin cu noutati. Am mostenit toate bunurile mobile ale unchiului meu conform unui testament pe care acesta l-a intocmit fiind singurul care a avut grija de el in ultimii ani. Dupa moartea sa, am luat o parte din bunurile mobile din apartamentul acestuia. Fiica sa, care l-a parasit de peste 10 ani a venit in apartament si a solicitat bunurile. I-am explicat situatia, i-am aratat testamentul dar ea a facut o plangere penala pentru furt. Acum dosarul este la Politie iar Parchetul a solicitat audierea martorilor. In apartament se aflau martori care su declarat ca au fost luate bunurile dupa decesul acestuia. Ce se poate face mai departe? De la politie mi s-a spus ca trebuia sa astept sa se faca succesiunea, dar bunurile nu le puteam lasa in apartament in aceasta perioada-puteau fi luate de diferiti necunoscuti care treceau pe la el. Pot fi acuzat de furt desi am un testament? Cum sa procedez mai departe?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 21:55, 8 Iulie 2009
testamentul, pentru a fi luat in seama in cel mai serios mod, trebuie sa fie incheiat in forma autentica,altfel...;)cred ca ar trebui sa va angajati un aparator si sa fiti ajutat de catre profesionisti.Nu incercati singur !
Bineinteles, a fost incheiat la notariat, deci in forma autentica. Operaza oare si paza juridica a bunului? Sau faptul ca exista acest testament este suficient?
Daca e vorba de furt .... acesta presupune luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi [pe nedrept.
Mortul nu mai putea exercita posesia sau detentia asupra bunului si nici nu va putea da/nu consimtamantul.
Apoi, daca sustineti ca aveti un testamant autentic ... nu se poate pune problema ca il insusiti pe nedrept caci nu faceati decat sa va exercitati un drept legal .. succesoral.
Succesorii defunctului .. daca nu au acceptat succesiunea nici tacit si nici expres nu puteau exercita posesie sau detentie.
Fiica lui este cea care a facut plangere penala....era indreptatita sa faca plangerea daca eu am un testament? Ea este mostenitor de gradul I, dar eu am un testament pe bunurile mobile detinute de acesta....deci...?:(
eraser a scris:

Fiica lui este cea care a facut plangere penala....era indreptatita sa faca plangerea daca eu am un testament? Ea este mostenitor de gradul I, dar eu am un testament pe bunurile mobile detinute de acesta....deci...?:(

Era indreptatita sa faca plingere penala pentru furt,avind in vedere ca este mostenitorul legal ...Probabil ca nu avea de unde sti de existenta testamentului si mai ales a continutului acestuia...!
Nu stim cum sa patruns in imobil si cum sau luat bunurile...,cine avea acces in imobil...sunt multe necunoscute...:-/
Apreciez ca pentru aceasta este necesara interventia unui profesionist in materie penala...:),care sa poata pune intrebari si care sa primeasca raspunsuri...

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri mobile - acuzat de furt eraser eraser Buna ziua, As dori sa va pun in discutie o speta care poate tine si de dreptul penal deoarece unchiul meu a decedat lasandu-mi un testament prin care dispun ... (vezi toată discuția)
Furt si abuz de incredere! DOTZ DOTZ Deranjez cu o intrebare. As dori sa stiu daca diferenta dintre furt si abuz de incredere este aceea ca in cazul furtului, bunul a fost insusit fara acordul ... (vezi toată discuția)
Pedepse furt izinfusionn1 izinfusionn1 Buna ziua! Am lucrat pe masina ca distribuitor de marfa la niste supermarketuri. Marfa o luam de la un depozit care avea camere de supraveghere. Am luat ... (vezi toată discuția)