Am mai postat o data in legatura cu ascest subiect, revenin cu noutati. Am mostenit toate bunurile mobile ale unchiului meu conform unui testament pe care acesta l-a intocmit fiind singurul care a avut grija de el in ultimii ani. Dupa moartea sa, am luat o parte din bunurile mobile din apartamentul acestuia. Fiica sa, care l-a parasit de peste 10 ani a venit in apartament si a solicitat bunurile. I-am explicat situatia, i-am aratat testamentul dar ea a facut o plangere penala pentru furt. Acum dosarul este la Politie iar Parchetul a solicitat audierea martorilor. In apartament se aflau martori care su declarat ca au fost luate bunurile dupa decesul acestuia. Ce se poate face mai departe? De la politie mi s-a spus ca trebuia sa astept sa se faca succesiunea, dar bunurile nu le puteam lasa in apartament in aceasta perioada-puteau fi luate de diferiti necunoscuti care treceau pe la el. Pot fi acuzat de furt desi am un testament? Cum sa procedez mai departe?
Conform legii , drepturile legatarului se nasc din momentul deschiderii mostenirii. Din momentul mortii testatorului, legatarul devine titularul dreptului real sau de creanta ce intra in continutul legatului, indiferent de momentul exercitarii dreptului de optiune succesorala sau de punere in posesie. Ar fi trebuit totusi sa asteptsti dezbaterea succesiunii , si sa vedeti daca nu cumva bunurile care va revin conform testamentului nu incalca rezerva succesorala a mostenitorilor legali. Aici este greseala pe care ati facut-o, in rest , personal, nu consider ca puteti fi acuzat de furt ,atata timp cat detineti iun testament autentificat .
Cred ca este vorba mai mult de un proces civil decat unul penal. Mostenitoarea avea tot dreptul sa faca plangere penala intrucat nu stia motivul pentru care d-voastra v-ati insusit bunurile. Asta nu inseaman ca va avea vreo repercursiune juridica asupra d-voastra, infractiunea fiind lipsita de latura subiectiva. Mai mult, dupa declaratia pe care o veti da , procurorul cu siguranta va dispune neinceperea urmaririi penale. Asa ca stati linistit.
Stim ,oare, la ce bunuri face referinta testamentul?!
Nu cred ca poate sa ramina pasiv la aceasta problema.Cred insa ca poate oferi mai multe date sau de ce nu sa accepte sfaturile si sa consulte un avocat...:)
Pedepse furt
izinfusionn1
Buna ziua! Am lucrat pe masina ca distribuitor de marfa la niste supermarketuri. Marfa o luam de la un depozit care avea camere de supraveghere. Am luat ... (vezi toată discuția)