avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate apioara

Activitate apioara

Răspuns la discuția Ordonanta presedintiala
Si eu ce fac, astept doi ani ca sa ma pot racorda la gaz? Nu ma pot muta in casa mea ca nu am racordarea la gaz. Legea gazelor instituie servitutea legala subterana asupra conductelor de gaz.Cererea mea nu e urgenta?
Am o cerere de ordonanta presedintiala si tocmai am aflat ca a fost respinsa ca inadmisibila. Pe rol exista un proces pentru stabilirea servitutii de trecere si cum dragii mei vecini nu ma lasa sa ma racordez la gaz(pe motiv ca le sparg drumul pe o distanta de 1.5 metrii si drumul e al lor-pe drum am si eu servitute de trecere stabilita prin hotarare judecatoreasca in prima instanta si aflat acum in apel) am cerut prin ordonanta presedintiala obligarea lor la accesul racordarii mele la gaz.De ce e oare inadmisibila o astfel de cerere? Eu nu am acces in acest moment la o utilitate publica. Ce fac, ma judec prin procedura obisnuita si ma judec doi-trei ani si pana atunci eu nu am acces la gaz?
Primaria prin dl primar a autorizat dragii mei vecini sa amplaseze o bariera (pe rol fiind si un proces de servitute) si mi-au blocat accesul la proprietatea mea. In certificatul de urbanism insa la conditii care trebuiai indeplinite se cere si acordul vecinilor direct afectati. ori, cu toate ca acordul meu nu e la dosar totusi primaria a emis autorizatia. cum dovedesc ca sunt direct afectata:martori, poze de la fata locului (vecinul meu de peste drum are acordul la dosar)
Răspuns la discuția Hotarare partiala -servitute
Pai eu de-abia saptaana trecuta am avut termenul de apel in care ei au recunoscut. Ce fac pana in septembrie, nu ma mut ca nu vor ei cand au recunoscut in fata instantei ca nu am pe unde altundeva sa trec?270 C.p.c? cu hotararea partiala de ce nu se poate aplica in speta?
NU , eu am cerut servitutea vecinilor mei. In urma cu patru ani ei si eu am achizitionat (separat fiecare) terenuri agricole.
Insa ei au achizitionat (sau au primit bonus asa cum se procedeaza- in contract nu aveau pret separat pt calea de acces achizitionata de ei) si cale de acces. Eu am cedat (pt continuitatea drumului din terenul meu 4metri X latimea drumului, ) si anul trecut mi-au pretins o suma exorbitanta pr a putea trece pe calea de acces (notata ca atare in CF) si i-am dat in judecata. acum vreau sa obtin o hotarare partiala avand in vedere recunoasterile lor si din prima si din a doua instanta)
Pai eu suma o achit (cea stabilita de prima instanta) si cer o hotarare partiala
Un sfat. Am un proces pe servitute pe care l-am castigat in prima instanta, adica am obtinut servitutea (recunoscuta chiar de catre parati, ca fiind calea cea mai scurta la drumul public) si am castigat si suma pt care ma judecam (drumul fiind insasi drum de acces-ei asa l-au achizitionat- si nu au cedat pt a se face un drum). Au facut apel pt ca bineinteles nu le -a convenit suma si la apel au contestat insasi servitutea (dupa ce in prima instanta au renuntat chiar si la expertiza recunoscand calea cea mai scurta la un drum public) si suma bineinteles. La prima zi de infatisare in apel din nou au recunoscut ca numai pe acolo se poate constitui servitutea (ca sa nu mai achite expertul). Urmeaza insa sa ne judeca,m in continuare pt bani.Intrebare:pana in septembrie, cand am termen pot obtine o hotarare partiala doar pt servitute avand in vedere ca au recunoscut acest lucru?Pt ca nu pot ajunge la casa mea si la drumul din fata casei mele (eu am cedat intradevar pt a se putea continua drumul respectiv) pt ca mi-au montat o bariera. (si cu primaria ma judec pt asta). Va rog un sfat rapid ca nu mai am timp de pierdut ca vreau sa ma mut.