avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordonanta presedintiala

Am o cerere de ordonanta presedintiala si tocmai am aflat ca a fost respinsa ca inadmisibila. Pe rol exista un proces pentru stabilirea servitutii de trecere si cum dragii mei vecini nu ma lasa sa ma racordez la gaz(pe motiv ca le sparg drumul pe o distanta de 1.5 metrii si drumul e al lor-pe drum am si eu servitute de trecere stabilita prin hotarare judecatoreasca in prima instanta si aflat acum in apel) am cerut prin ordonanta presedintiala obligarea lor la accesul racordarii mele la gaz.De ce e oare inadmisibila o astfel de cerere? Eu nu am acces in acest moment la o utilitate publica. Ce fac, ma judec prin procedura obisnuita si ma judec doi-trei ani si pana atunci eu nu am acces la gaz?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:57, 17 Iulie 2009
In cazul dumneavoastra, cererea de ordonanta este inadmisibila deoarece prin admiterea ei s-ar da o solutie definitiva unei chestiuni care poate fi solutionata doar pe calea dreptului comun.

Rolul ordonantei este, printre altele, de a pronunta hotarari vremelnice, nu definitive, in privinta litigiului dedus judecatii pe dreptul comun.
Motivarea respingerii sete esentiala pentru a intelegede ce este inadmisibila.
Depinde ce ati cerut prin aceasta procedura si daca ati intrunit conditiile legale de admisibilitate.
Si eu ce fac, astept doi ani ca sa ma pot racorda la gaz? Nu ma pot muta in casa mea ca nu am racordarea la gaz. Legea gazelor instituie servitutea legala subterana asupra conductelor de gaz.Cererea mea nu e urgenta?
Cererea dumneavoastra este urgenta, dar solutionarea ei pe calea ordonantei ar insemna solutionarea definitiva a litigiului, ceea ce ar contraveni principiului potrivit caruia prin ordonanta se pot da doar hotarari cu caracter vremelnic.

Va trebui sa va judecati pe dreptul comun, ordonanta fiind o exceptie aplicabila doar atunci cand judecatorul nu este pus in situatia de a prejudeca fondul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare despre ordonanþa preºedinþialã rodica_post rodica_post [u]Ce este ordonanţa preşedinţială? [/u] Ordonanţa preşedinţială,este o procedură specială în temeiul căreia, instanţa de judecată poate ... (vezi toată discuția)
Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala evacuare nicoleta74 nicoleta74 Buna ziua, intrebarea mea este daca instanta poate admite o ordonanta presedintiala de evacuare din locuinta proprietate comuna, dupa ce s-a solutionat ... (vezi toată discuția)