avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala evacuare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala evacuare

Buna ziua,
intrebarea mea este daca instanta poate admite o ordonanta presedintiala de evacuare din locuinta proprietate comuna, dupa ce s-a solutionat irevocabil actiunea de divort? In timpul actiunii de divort a mai fost pe rol o asemenea ordonanta, la care reclamanta a renuntat si acum vine din nou cu o asemena actiune.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicoleta74 , utilizator 10:54, 23 Ianuarie 2012
In cazul in care este justificata urgenta masura vremelnice, neprejudecarea fondului instanta de judecata poate dispune evacuarea.(procedura speciala a ordonantei presedintiala isi intinde efecte pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti ce va transa litigiul pe calea dreptului comun ).

In caz nu sunt intrunite cerintele imperative ale dispozitiilor normative , cu privire la sesizarea instantei de judecata prin intermediul acestei cai, instanta de judecata o va respinge ca fiind nefondata.

In cazul proprietatii comune , devalmase , a celor doi soti, trebuie justificata cerinta prin prisma protejarii relatiilor patrimoniale construite in timpul casatoriei, dar si a relatiilor survenite ulterior.

Asadar, prin prisma faptului ca imobilul a fost dobandit in timpul casatoriei, actiunea exercitata poate fi respinsa, intrucat bunul , pana la sistarea indiviziunii, apartine amandurora.


In caz ca doriti sa sistati aceasta relatie conflictuala , va puteti adresa instantei de judecata, in vederea partajarii bunurilor dobandite in calitate de soti .( aveti la indemana si partajul de folosinta ).


Succes.


Multumesc mult, ma gandeam ca ar fi si inadmisibila o astfel de actiune.
Daca e inadmisibila pe ordonanta ( parerea mea), e admisibila pe calea dreptului comun.
Da, desigur, pe calea dreptului comun e admisibila, sunt de aceeasi parere! Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare sot din domiciliu pamfila pamfila sotia fratelui meu vrea sa divorteze si a introdus cerere de divort. Au doi copii , apartamentul in care locuim este al fratelui mostenit de la parintii ... (vezi toată discuția)
Efectele ordonantei presedintiale in materia divortului Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Am si eu o nelamurire in aceasta materie: efectele ordonantei presedintiale inceteaza la momentul pronuntarii unei hotarari pe fondul cauzei sau la ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in spatiu anabanana anabanana Am divortat de sotul meu in Noiembrie 2010, eu fiind gonita cu fiica mea de acasa de catre sot din Aprilie 2010. Am introdus actiunea de reintegrare in spatiu ... (vezi toată discuția)