avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate irina petcu

Activitate irina petcu

Trebuie sa intocmesc grila de salarizare, anexa la CCM la nivel de unitate pe anul 2012.
Problema e ca la o functie de conducere, timpul de lucru din CIM este de 4 ore .
Cum intocmesc grila de salarizare? La timpul partial din CIM sau la timpul normal de lucru.
Ma refer la salariul minim si la cel maxim.
Răspuns la discuția Comert on line
Din cate stiu eu, la cumparaturile online, pe factura se trece si valoarea transportului, separat de marfa. Ceea ce inseamna ca furnizorul produselor a incheiat un contract cu firma de curierat, cu un anumit pret pe o anumita distanta. Plata produselor la cumparaturile online se face cu card, sau in sistem ramburs. Intr-adevar transportatorul va emite chitanta, pe care este specificat furnizorul produselor si valoarea totala a facturii.
Daca clientul refuza marfa, conform legislatiei in vigoare, se intocmeste factura de stornare si, indiferent de modalitatea de plata, se restituie suma platita de client.
Parerea mea.
Răspuns la discuția contract de curtaj sau de mandat?
Va rog sa-mi spuneti baza legala la contractele de administrare sau colaborare cu persoane fizice rezidente.
Va multumesc
Răspuns la discuția TVA transport intracomunitar:
Miltumesc mult :love2:
Am o dilema.
- Lucrez la o firma de transport, care face transport intracomunitar de marfuri.
- Am studiat codul fiscal, OMF-urile aparute in 2006 (in speta OMF 2222 / 2006), si am fost ferm convinsa ca pe facturile catre beneficiarii din comunitate (cu cod valid de TVA) se trece la TVA "scutit cu drept de deducere" (Nu mai zic ca m-am consultat cu nu mai stiu cati contabili din domeniul transporturilor anul trecut in 2007!)
- Pina ieri cind o alta contabila de pe un alt forum m-a contrazis si a spus ca trebuia sa scriu "neimpozabil in Romania".
Va rog sa ma lamuriti ca eu am sute de facturi intocmite de anul trecut cu "scutit cu drept de deducere" si am fost ferm convinsa - pina azi - ca fac bine ceea ce fac.
Si daca ea are dreptate, ma lamuriti va rog ce e cu "neimpozabil in Romania"? Adica ce diferenta este intre cele doua?
Si daca este o greseala grava? Ce trebuie sa fac?

Va rog mult ca plang :((:((:((:((:((:(( .
maccount a scris:

Atributiile de control ale celor de la pimarie sunt cele reglementate de ORDONANŢÃ nr.99 din 29 august 2000
privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.

In momentul in care agentul economic este supus unui control (indiferent de la ce institutie) inpectorii sunt obligati sa semneze in registru unic de control, sa prezinte legitimatia si ordinul de serviciu in baza caruia s-au deplasat la agentul economic respectiv.

No vezi? "Serviciilor de piata" . Adica cine vinde in piata. Scrie ceva si de magazine acolo? Ca eu asa am inteles ca are magazin. Scuze, dar nu mai am rabdare sa citesc legi. :love1:
Răspuns la discuția Este valabila demisia?
Cind o societate este absorbita prin fuziune, isi inceteaza existenta. Deci si salariatii au de suferit. Normal trebuia facuta o decizie de incetare a contractului de munca cu reducere de personal saiu acordul partilor, nicidecum prin demisie. De ce ai semnat demisia daca nu a fost vointa ta?
Codul Muncii defineste demisia ca "acordul unilateral de vointa al salariatului" (art. 79). Deci tu si numai tu daca voiai iti dadeai demisia! Chestii din astea se intampla din pacate cind salariatul nu cunoaste legislatia muncii, cind semneaza contractul de munca nu citeste ce semneaza, sa vada care sunt drepturile, nu numai obligatiile lui :(
Am mai intilnit un caz in care patroana unei firme de tricotaje le-a obligat pe angajate sa semneze concediu fara plata pe luni de zile (ca sa nu mai plateasca contributii la stat) si ele au semnat!Incredibil! Una dintre aceste angajate a ramas insarcinata si ii trebuia concediu de maternitate, dar nu avea stagiul minim de cotizare de 6 luni (cat era pe atunci) Si ea era anagjata de un an si ceva. Deci daca nu semna acele CFP-uri ....dar nici ea nu a stiut ca nu era obligata sa le semneze.
Ca sa schimbi din neplatitor in platitor de TVA trebuie sa completezi declaratia de mentiuni 010, si sa faci cerere pentru eliberarea certificatului de inregistrare in scoprui de TVA. Adica pentru RO-u ala din fata CUI, care devine CIF (Cod de inregistrare fiscala).
Parerea mea este ca e mai bine ca platitor de TVA. Daca nu esti platitor, firma din Germania iti va factura valoarea marfii + TVA. Si daca mai pui si marja de importator, transportul, unde ajung preturile? Ramai cu marfa in stoc.(Doamne fereste!)
Daca esti platitor, si ai cod valid de TVA, firma germana iti va factura fara TVA, ramanand valoarea reala a marfii+transport+marja importator. La accessoriile pentru electronice sunt si accize? Daca da, si alea le iei in calcul.

emanuela73 a scris:

pentru mijloacele fixe amortizate integral mai trebuie intocmite alte documente in afara de procesul verbal de casare?

Pe baza PV de casare poti sa scazi valoarea mijlocului fix, chiar daca mijlocul fix nu este amortizat integral, asa cum a spus si Ghola.
%213
281
658
sau daca este amortizat integral:
281=213
La dezmembrarea mijlocului fix, rezulta, dupa caz, stocuri (ex. piese de schimb) sau materiale care nu mai pot fi recuperate (deseuri). In cazul pieselor de schimb:
3024=758
La deseuri nu mai tin minte. Poate ma mai ajutati voi :sorry: