Voi va certati degeaba. Am vazut ca incercati sa va mobilizati sa faceti ceva, dupa contestatii, pentru ca examenul nu a fost corect. M-am uitat si eu din curiozitate pe theadurile din anii trecuti, cu acelasi subiect: Admitere barou.
Aceleasi reactii, unii fericiti ca au scapat, altii complet dezamagiti, unii suparati ca au fost "furati", altii multumiti per total de tot...
Recunosc, nu stiu cum m-as fi simtit daca s-ar fi afisat rezultatele si pentru mine dupe n luni de la examen. Stiu ca pana si cele aproape cele 3 saptamani cat am asteptat si eu au fost cumplite.. Refresh dupa refresh pe pagina baroului, eram in alerta de fiecare data cand se afisau la un alt barou... Cumplit, ce sa mai lungesc...
Dar legat de note, nu stiu ce sa zic. Poate doar sunt eu norocoasa si ca din cauza asta mie mi s-a parut ca notele, chiar au fost corecte.
De cate ori nu mi s-a intamplat la facultate sa aud: "oh, vai... invat pentru acest examen de x luni/saptamani...". si sa am dupa surpriza ca persoana in cauza a luat aceeasi nota ca si mine, care invatasem 2 zile. Asa ca, daca voi chiar ati invatat atat de mult timp, ati scris si ati picat.. Ori v-au coplesit emotiile, ori ce ati scris, nu ati scris bine.
In alta ordine de idei, nu va faceti sperante ca va veti putea vedea lucrarile. Nu s-a intamplat pana acum, nu cred ca se va intampla de acum incolo.
Eu am luat dupa contestatie. Acum in noiembrie. Picasem la civil, cu nota mica > 4.50 si mi-au dat 6. Nu am fost singurul caz. Fara cunostinte, interventii sau pile.
Bine ca am fost sa depun contestatia...
Asa ca nu aveti ce pierde, poate aveti noroc.
O amica de-a mea, a picat cu 6.97 pentru ca a facut contestatie doar la civil unde picase si ea. A luat 6, dar nu si-a calculat media inainte sa vada ce se intampla "in caz ca". Daca facea contestatie la toate, poate isi scotea cumva si aia 3 sutimi.
Dar aparent, depinde si de noroc...
Da, bineinteles. Atunci cand te inscrii pentru examen, semnezi o declaratie pe proprie raspundere cum ca vei face stagiatura la Baroul la care te-ai inscris pentru examen. Deci, daca tu ai un avocat care vrei sa indrume si este in Baroul Constanta, atunci dai examen la Constanta. Daca dai la Galati, va trebui sa iti gasesti un maestru din Baroul Galati. ;)
Am si eu cateva nelamuriri, daca e cineva care poate sa imi raspunda.
Deci, ca avocat stagiar, salariul minim pe economie este de 1200 lei brut, nu? Net, in jur de 800 si ceva. Intrebarea mea este: din moment ce eu, ca avocat stagiar, ma aflu intr-un alt sistem de asigurari, va trebui din salariul meu brut, sa achit taxele la stat, asigurarea de sanatate samd si din ce imi ramane trebuie sa imi platesc contributiile la Barou si Casa de Asigurari a Avocatilor? Asta inseamna ca as ramane cu aproximativ 600 lei pe luna si implicit, as beneficia de 2 asigurari. Stiu ca avocatii beneficiaza de un sistem propriu de asigurari, nu asta este problema, eu as vrea sa stiu, scurt si concret, din salariul meu de 1200 lei pe luna, ce anume trebuie sa platesc statului, pentru ca taxele si contributiile catre Unbr, barou si CAA, le cunosc.
Multumesc.
Stiu ce inseamna a fi stagiar. Stiu si cum sunt platiti samd. Nu asta era mirarea mea. Sunt surprinsa de taxe, sunt diferente majore de la barou la barou si mi se par foarte mari. Dupa cum ziceam, daca ar fi fost pentru definitivi, nu as fi fost asa mirata. Dar pana la urma, daca stau sa ma gandesc mai bine, nu ar trebui sa ma mire nimic.
Daca ar fi taxa la inscriere ca definitiv, mi se pare relativ ok. Dar avand in vedere faptul ca unii din noi venim de pe bancile scolii, sa trebuiasca sa platesti aproape 1000 euro ca sa te inscrii ca stagiar mi se pare enorm. Ca sa nu mai punem la socoteala cheltuielile cu examenul si.. sa fim seriosi, cheltuielile care urmeaza dupa inscriere... Crunt. Mai zicea cineva pe un alt thread ca ar trebui sa mearga la munca afara vreo 2 ani ca sa-si poata sustine stagiatura cu tot ce inculde ea. Un fel de plm.
In DJ pe site scrie asa "Înscrierea pe Tabloul Avocaţilor Stagiari cu Drept de Exercitare a profesiei (TASDEP) 500 lei"
Doar ca la taxa de examen pentru primire in profesie este 600 lei. Oare acum sa fie diferenta mult mai mare? Sunteti siguri ca nu ati gresit categoria? Pentru ca mi se par sume mult prea mari pentru inscrierea in tablou. 30 mil?? 20 mil?? Ca stagiar? :|
Inteleg ca la mine te referi. Eu imi recunosc eroarea, dar sigur am citit asa candva si mi-a ramas intiparit in minte.
Nu stiu de unde ramasesem cu impresia asta. Multumesc pentru informatie.
si pentru ca tot am intrat in febra oficiilor, am cautat si cum se platesc ca sa stiu si eu pe viitor ce si cum. uite ce am gasit:
"“1) Onorariile care se cuvin avocatilor pentru acordarea asistentei juridice potrivit art.1, sunt urmatoarele:
a) 200 lei pentru fiecare faptuitor, invinuit sau inculpat, asistat in cursul urmaririi penale sau in cursul judecatii;
b) 300 lei pentru riecare faptuitor, invinuit sau inculpat, asistat in cursu urmaririi penale sau in cursul judecatatii, atunci cand cel putin doua persoane au calitatea de faptuitor, invinuit sau inculpat in cauza;
c) 400 lei pentru fiecare faptuitor, invinuit sau inculpat, asistat in cursul urmaririi penale sau in cursul judecatii, atunci cand cel putin cinci persoane au calitatea de faptuitor, invinuit sau inculpat in cauza:
d) 100 lei pentru asistenta juridica acordata pentru fiecare invinuit sau inculpat in cazul luarii, inlocuirii, revocarii, incetarii, prelungirii sau mentinerii masurilor preventive;
e) 150 lei pentru asistenta juridica gratuita acordata, in cursul urmaririi penale sau in cursul judecatii, partii vatarnate, partii civile sau partii responsabile civilmente. Acest onorariu se acorda pentru fiecare parte vatamata, parte civila sau parte responsablla civilmente, in cazul in care una sau mai multe persoane au calitatea de parte vatamata, parte civila sau parte responsabila civilmente;
f) 200 lei pentru asistenta juriclca acordata in caile extraordinare de atac;
g) 100 lei pentru asistenta juridica acordata in cazul cererii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, a contestatiei la executare, a cererilor de intrerupere sau amanare a executarii pedepsei inchisorii sau detentiunii pe viata, inlocuirii tratamentului medical, mentinerii, inlocuirii sau incetarii masurii internarii medicale, precum si in celelalte cazuri prevazute in Titlul III si Titlul IV din Partea speciala a Codului de procedura penala;
h) 100 lei pentru asistenta juridica acordata in cauzele intemeiate pe prevederile Legii nr.275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal;
i) 150 lei pentru asistenta juridica acordata in procedura plangerii in fata judecatorului impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata, formulate in temeiul prevederilor art.2781 din Codul de procedura penala .
2) Onorariile cuvenite avocatilor pentru asistenta juridica acordata, potrivit prevederilor alin .(1), in cursul urmaririi penale se acorda o singura data pentru intreaga durata a urmaririi penale, iar, in cursul judecatii, separat pentru fiecare grad de jurisdictie.
3) Onorariile prevazute la alin.(1) se majoreaza cu 100% in cazurile in care asistenta juridica din oficiu este asigurata intre orele 20.00-08.00 ori in zilele nelucratoare."