avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Activitate ely1001

Activitate ely1001

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca este o solutie sa rupem asociatia cand se comit abuzuri. Solutia este cunoasterea legislatiei in domeniu si respectarea ei.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti constituita asociatie de proprietari, se aplica prevederile L196/2018. Conf legii au voie sa voteze doar membri asociatiei. Trebuie sa aflati daca cetateanul arab si copiii lui sunt membri ai asociatiei; in cazul acesta cei 6(1+5) au dreptul la 6 voturi, nu la 14. Daca doar tatal este proprietar si membru, are dreptul la un vot. Exista o Decizie a ICCJ in acest sens. Nu pot exista mai multe voturi decat membri AP, ca doar Acordul de asociere este semnat de persoane fizice, nu de apartamente. In ceea ce priveste ponderea voturilor, proprietarii celor 14 ap, ( daca fac dovada ca sunt proprietari si membri AP) au putere de decizie in raport cu cota parte indiviza, dar numai in privinta fondurilor pt consolidare,reabilitare(art 49 alin 3 ,b) dar nu pot detine controlul, caci este limitat de art.49 alin.3 lit.c. In ceeace priveste plata salariilor, acestea se repartzeaza pe cota parte indiviza, nu pe nr de apartamente. Deci proprietarii vor plati diferentiat, in funcție de nr camerelor. In concluzie in blocul dvs sunt 17(11+6) sau 12(11+1) posibili membri AP si 17 sau 12 voturi in AG. Controlul voturilor e la dvs. Puterea celor 6(1+5) este doar la votarea fondului de reparatii. Atentie, L 196/2018 se completează cu Codul civil.
Presedintele AP trebuie sa fie proprietar si membru al AP, obligatoriu. Orice hotarare a AG , care este contrara L 196/2018, este nula.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Va adresati cartoferiei. Ei sunt obligati sa mentine curatenia.
Pana acum au obtinut 3 apartamente datorita restantelor la intret. Un mostenitor din America neavand cum vira banii in cont( pt ca nu exista) a acumulat 23700 datorii, din care 10700 penalitati. Au folosit o firma de recuperare si au vandut apartamentul. Nimeni din bloc nu stie ce s-au facut cu penalitatile, pt ca ele apar doar pe liste nu si pe chitante sau registre. Toate aceste sunt posibile datorita noua, a nepasarii, indiferentei, manipularii. Nu ne afecteaza direct , nu ne bagam.
Nu stiu cine ma dadea in judecata daca nu plateam, dar stiu ca ma judecau vecinii, colocatarii. E greu sa traiesti intr o comunitate dezinformata si usor manipulabila!
Cineva imi recomanda sa citesc legea cu atentie, cunosc legea actuala si pe cele abrogate; eu am vrut pareri, opinii, sfaturi de la cei cu astfel de experiente sau mai inspirati.


m1205 a scris:

ely1001 trebuia sa dati sume separat,si sa luati câte o chitanta pt acea suma.
PS contul bancar se cere presedintelui ,nu administratorului prin cerere scrisă

Asa am vrut sa fac, dar a zis ca face economie de hirtie.
Nu avem cont bancar pt ca nu suntem constituiti in asoc de proprietari. In blocul nostru administr e "seful", la el stau toate stampilele, a presed, a cenzorului. Zilele trecute am aflat de la un vecin, ca i-a propus administr sa-l puna in comit exec in locul unui membru care s-a mutat.

m1205 a scris:

ely1001 trebuia sa dati sume separat,si sa luati câte o chitanta pt acea suma.
PS contul bancar se cere presedintelui ,nu administratorului prin cerere scrisă

Ma gandeam ca nici nu trebuia sa se aplice penalizari, iar daca tot s au aplicat , macar sa fie la limita maxima admisa.
Nu reese ca se elibereaza o singura chitanta cu penalizarea inclusa in suma totala. Puteti sa-mi spuneti daca termenul scadent este corect? Va multumesc!