avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate bogdana_dan

Activitate bogdana_dan

Totusi stiam ca un document justificativ trebuie sa intruneasca anumite conditii, iar fluturasul nu prea le intruneste (ex. nu apare decat semnatura mea...a emitentului nu exista). Corectati-ma daca gresesc, va rog!
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Patronul NU ARE NICI O ALTA DOVADA (ABSOLUT NIMIC -ZERO). Totdeauna a refuzat sa vireze banii pe card desi i-am propus asta de nenumarate ori. El sustine ca fluturasii sunt suficienti si dealtfel sunt si singura lui dovada. Avocata pe care o am acum deja imi spune sa ma impac cu gandul ca probabil voi primi banii numai pe 3 luni din cele 5 cate am lucrat (in urma expertizei grafologice). Nu mi se pare in ordine sa pierd banii pe 2 luni pt ca am semnat niste fluturasi care mi-au fost ceruti de banca pentru analiza dosarului de creditare.

Va multumesc
Am actionat in judecata societatea la care am lucrat pentru neplata drepturilor salariale. Mentionez ca timp de 5 luni (cat am lucrat la firma respectiva) nu am primit nici un salariu. Paratul (firma) a recunoscut in instanta ca nu are state de plata, extrase de cont, dispozitie de incasare-plata a salariului ci NUMAI fluturasii de salariu. Fluturasii sunt :3 cu semnatura falsa, iar 2 sunt cu semnatura mea. Eu am facut o cerere de credit la un anumit moment si banca mi-a cerut fluturasi (pe langa alte acte necesare)...astfel ca am doi fluturasi semnati de mine.
Ma intereseaza sa aflu daca fluturasii sunt probe suficiente in instanta pentru a face dovada achitarii drepturilor salariale (in conditiile in care angajatorul a explicat instantei printr-o instiintare ca asa se proceda in firma...nu se semna nimic altceva in afara fluturasilor). Eu oricum voi cere expertiza grafologica pentru cele 3 semnaturi....dar pur si simplu nu mi se pare corect ca un fluturas...sa aiba ac. valoare cu a unui stat de plata.

Stiu ce prevede legea in acest caz (state de plata sau alte documente justificative). Poate fi considerat fluturasul un document justificativ in instanta?
Răspuns la discuția Lipsa Adeverinta legea 18/1991
Va multumesc. Exact asta cautam, pe cineva care poate sa-mi spuna despre aceste "lacune". Daca mai aveti vreo varianta....sau vreo idee....v-as fi recunoscatoare sa mi-o impartasiti.

Va multumesc.

Anexele s-au verificat deja si din pacate nu s-a gasit decat NUMELE BUNICII MELE (ADICA SOTIA LUI - decedata si ea). Aveti dreptate...in anexa 2b am gasit-o pe bunica...dar pe el nu.
La el nu exista absolut nimic, nici cerere....nici nu apare numele lui inscris in anexe.......nimic. Foarte ciudat.... Cei de la primarie il cunosteau pe bunicul meu (majoritatea au fost colegi cu el si mentionez ca toti isi aduc aminte ca el ar fi facut cerea de revendicare - asta ca o paranteza) Oricum nu conteaza ce isi aduc ei aminte, atata vreme cat nu am dovada.

Credeti ca ar fi posibil ca bunica mea sa fi facut cererea pentru amandoi?Ca sa fiu mai clara: Credeti ca este posibil ca bunica sa-l fi inclus si pe el in cererea ei? As putea marsa pe aceasta idee (cineva de la primarie...m-a sfatuit sa ma folosesc de asta.......) Ce parere Aveti?

Va multumesc,

P.S.: Am toate dovezile ca acele pamanturi sunt in proprietatea familiei noastre de peste 60-70 ani....unele chiar de peste 100-150 ani (mosteniri)
NU, nu au gasit nici la primarie nimic. Din aceasta cauza am ajuns la concluzia, citez de mai sus:ca nu a avut adeverinta (cred ca a confundat lucrurile cu adeverinta bunicii mele - care este o alta problema ce nu face obiectul dilemei mele).

Va multumesc,
Buna Ziua,

ma confrunt cu urmatoarea problema:
Bunicul meu a decedat. Acesta detinea mai multe pamanturi. Tatal meu (unic mostenitor) a inceput demersurile, dar din pacate nu reusim sa gasim Adeverinta de punere in posesie legea 18/1991 (adeverinta cu ajutorul careia am putea obtine titlurile de proprietate). Din cele spuse de el (de pe vremea cand traia) - aceasta adeverinta exista. Noi am epuizat toate modalitatile de localizare a adeverintei. Mentionez ca am facut cerere si la primarie sa se caute...dar fara nici un rezultat. Incep sa cred ca el nu a avut adeverinta (cred ca a confundat lucrurile cu adeverinta bunicii mele - care este o alta problema ce nu face obiectul dilemei mele).
Tot ceea ce avem acum este : o adeverinta din 1975 - in care se mentioneaza ca el a predat la CAP pamanturile si copii dupa toate CF-urile. Pe acestea figureaza bunicul meu inca din anul 1951 cand le-a mostenit de la parintii lui. In accelasi timp - pamaturile cu pricina nu au fost revendicate de nimeni.
Intrebarile mele sunt: Ce putem face pentru a intra in posesia lor, avand in vedere faptul ca adeverinta dupa legea 18/1991 nu exista? Care sunt sansele noastre si care ar fi pasii legali de urmat?

Va multumesc anticipat