avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instanta - Dovada platii drepturile salariale exclusiv ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instanta - Dovada platii drepturile salariale exclusiv cu fluturasii de salariu?

Am actionat in judecata societatea la care am lucrat pentru neplata drepturilor salariale. Mentionez ca timp de 5 luni (cat am lucrat la firma respectiva) nu am primit nici un salariu. Paratul (firma) a recunoscut in instanta ca nu are state de plata, extrase de cont, dispozitie de incasare-plata a salariului ci NUMAI fluturasii de salariu. Fluturasii sunt :3 cu semnatura falsa, iar 2 sunt cu semnatura mea. Eu am facut o cerere de credit la un anumit moment si banca mi-a cerut fluturasi (pe langa alte acte necesare)...astfel ca am doi fluturasi semnati de mine.
Ma intereseaza sa aflu daca fluturasii sunt probe suficiente in instanta pentru a face dovada achitarii drepturilor salariale (in conditiile in care angajatorul a explicat instantei printr-o instiintare ca asa se proceda in firma...nu se semna nimic altceva in afara fluturasilor). Eu oricum voi cere expertiza grafologica pentru cele 3 semnaturi....dar pur si simplu nu mi se pare corect ca un fluturas...sa aiba ac. valoare cu a unui stat de plata.

Stiu ce prevede legea in acest caz (state de plata sau alte documente justificative). Poate fi considerat fluturasul un document justificativ in instanta?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
bogdana_dan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 10 Martie 2010
e o dovada, dar nu suficienta..ptr a fi admisibile sustinerile partii adverse.. ale patronului.. ar trebui sa fie administrate probe suficiente, pertinente si concludente..eventual o dovada va va virat banii in contul de card, daca nu va pus sa semnati stat de plata
Dovada executării contractului individual de munca se face prin prezentarea de către angajator a documentelor de plata a salariilor.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Patronul NU ARE NICI O ALTA DOVADA (ABSOLUT NIMIC -ZERO). Totdeauna a refuzat sa vireze banii pe card desi i-am propus asta de nenumarate ori. El sustine ca fluturasii sunt suficienti si dealtfel sunt si singura lui dovada. Avocata pe care o am acum deja imi spune sa ma impac cu gandul ca probabil voi primi banii numai pe 3 luni din cele 5 cate am lucrat (in urma expertizei grafologice). Nu mi se pare in ordine sa pierd banii pe 2 luni pt ca am semnat niste fluturasi care mi-au fost ceruti de banca pentru analiza dosarului de creditare.

Va multumesc
Daca pe 2 fluturasi apar semnatura dvs, asta inseamna ca ati primit banii ... ramane doar cele 3 luni in care apare o semnatura care nu este a dvs.
Totusi stiam ca un document justificativ trebuie sa intruneasca anumite conditii, iar fluturasul nu prea le intruneste (ex. nu apare decat semnatura mea...a emitentului nu exista). Corectati-ma daca gresesc, va rog!

Alte discuții în legătură

Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale codrina.ama codrina.ama Buna ziua , In vederea recuperarii drepturilor salariale prin instanta de judecata, va rog sa ma consiliati pentru urmatoarele aspecte: 1- in perioada de ... (vezi toată discuția)
Cistig de cauza! camelia21 camelia21 Buna dimineata!Am sa va expun situatia mea si as dori pareri cine ar avea cistig de cauza!Am lucrat la o firma 2 luni de zile si nu mi a dat toti banii ... (vezi toată discuția)