avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cistig de cauza!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cistig de cauza!

Buna dimineata!Am sa va expun situatia mea si as dori pareri cine ar avea cistig de cauza!Am lucrat la o firma 2 luni de zile si nu mi a dat toti banii cuveniti dcf cim!Atunci am plecat si acum vreau sa imi cer drepturile salariale!Ca dovada ca nu mi a platit toti banii pt mine este neexistanta statului de plata semnat si nici altui document semnat de mine ca am primit intreaga suma de bani!Patronul ca dovada pt el vine cu declaratii a unor angajati de ai lui ca mi a platit toate drepturile salariale,ca ei au vazut cum mi au dat banii..dar eu nu neg ca nu mi a dat toti banii si mai putini bani..adica un martor de al lui poate sti ce suma de bani aveam in mana la plata salariului?ca doar nu imi numara banii de fata cu ei..ci ma vede ca intr in birou si ca ies cu bani in mana!In acest fel cine ar avea cistig de cauza?EU ca nu are nici un stat de plata sau act semnat sau declarariile lui si ai angajatilor lui?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:14, 11 Ianuarie 2009
Buna ziua,

veti avea castig de cauza. Dovada platii salariului se face cu statul semnat de angajat sau cu extrasul de cont daca ar fi platit prin card.

av. Boncu
Art. 163. [probaţiunea]
(1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
Din art asta reiese ca poate sa justifice si prin alte documente,adica si prin declaratiile martorilor,fiind angajatii lui..eu nu am nici un martor ca le e frica sa vina pt mine sa nu ii dea afara!
Declaratia martorilor nu este document jusitificativ care demostreaza efectuarea platii salariului.
Principala dovada a executarii unui contract de munca il constituie statul de salarii.
Buna seara,
din articolul citat de dvs. nu rezulta ca se poate proba plata salariului cu martori!
Document inseamna hartie iar nu declaratie de martor.
Asadar, dovada se face cu statul sau cu extrasul de cont.

av. Boncu
timp de 2 luni cit am lucrat acolo nu am semnat nici un act care sa dovedeasca suma de bani pe care am primit-o..singura aparare a patronului vor fi declaratiile angajatilor lui,dar prin aceste declaratii nu se incalca art art 158 codu muncii,confidentialitatea salariatului?..eu ca dovada ca nu mi am primit toti banii nu am ce sa depun in instanta,dar nici el nu are nici un act..mai mult pe linga salar am avut parte de 3 mese pe zi si stateam intr un apartament inchiriat de firma,mesele si chiria erau suportate de firma,dar nu era nicaieri stipulat asta in cim,actul de inchiriere a apartamentului era pe numele firmei,nu am semnat nici un inscris in care sunt obligat sa platesc cele 3 mese si chiria....acum el zice ca mi sa retinut bani din salar pt mese si chirie,nu incalca art 164 codu muncii?
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2009
camelia21, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare salar! camelia21 camelia21 Va salut pe toti forumistii! Intr un litigiu de munca,privind neachitarea in totalitate a salarului de catre angajator e corect ca angajatorul sa aduca 2 ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale greu de recuperat vulpoi vulpoi buna ziua. am urmatoarea speta...am dat in judecata angajatorul pt plata drepturilor salariale si am cistigat la instanta de fond aceste drepturi , societatea ... (vezi toată discuția)
Suspendarea postului fara a ma primi in preaviz si neplata drepturilor salariale Dorina87 Dorina87 In urma unei discutii cu angajatorul, acesta a profitat de putere iar a doua zi nu am mai avut acces la serviciu, spunandu-mi ca a facut restructurare de post ... (vezi toată discuția)