buna ziua. am urmatoarea speta...am dat in judecata angajatorul pt plata drepturilor salariale si am cistigat la instanta de fond aceste drepturi , societatea a depus si cerere reconventionala prin care urmarea compensarea drepturilor salariale dar i-a fost respinsa aceasta cerere. apelul formulat de societate a fost admis pe motiv ca nu a fost facuta o expertiza contabila judiciara pt a se stabili cuantumul real al drepturilor salariale. in expertiza efectuata in cauza expertul a apreciat ca mi-au fost achitate drepturile salariale in cuantum de xxx lei DAR DOVADA ACHITARII SUMELOR CATRE RECLAMANT PT ACEASTA PERIOADA CU TITLU DE SALARIU NU A FOST DEMONSTRATA PRIN SEMNAREA DE CATRE RECLAMANT A STATELOR DE PLATA LUNARE. prin urmare instanta la rejudecare mi-a respins cererea pt plata drepturilor salariale si a admis in parte cererea reconventionala a societatii pirite reclamante. hotarirea nu mi-a fost inca comunicata bineinteles ca voi depune apel. intrebarea mea este de ce este discrepanta atit de mare data de cele doua instante mai ales ca in expertiza contabila scrie clar ca plata catre reclamant a drepturilor salariale nu a fost demonstrata.....am sanse in apel sa-mi recuperez drepturile salariale cistigate in prima faza..?
expertul a ajuns la concluzia ca au fost platite drepturile doar pe baza fiselor fiscale, registrelor de casa si oprirea contributiilor catre buget dar statele de plata nu au fost semnate de nimeni. precizez ca am lucrat intr-o societate cu profil transport international si deci banii ii cistigam din diurne dar salariu nu am primit si nici nu am semnat stat de plata niciodata. perioada lucrata a fost de aproximativ 9 ani... precizez asta pt ca societatea incerca sa sustina la un moment dat ca era imposibil sa fi lucrat atitia ani fara a fi primit salariul.... va multumesc anticipat si raspunsurile dvs ma ajuta f mult... precizez ca am sumbra banuiala ca ar umbla cu lucruri ilegale inclusiv mituirea vreunui judecator sau expert... e doar o banuiala dar mi se pare discrepanta f mare intre cele doua hotariri... iau in calcul si discutia cu un procuror DNA
societatea a invocat mereu faptul ca statele de plata printr-o eroare nu au fost semnate de niciunul din angajatii firmei dar nu le-a prezentat niciodata in instanta. eu in acest sens am facut si un demers la itm pe raza judetului in care se desfasoara procesul si in raspunsul pe care l-am primit mi sa comunicat ca statele de plata nu au fost semnate de catre angajatii firmei.......trasindu-se masuri pt remedierea situatiei....