avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... expertiza contabilã și obiecțiuni
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

expertiza contabilã și obiecțiuni

M-am judecat la tribunal într-un proces de litigii-drepturi băneşti, la care am cerut să se efectueze o expertiză contabilă, expertiza a fost în favoarea mea şi trebuia plătită de pârâtă. Pârâta a avut obiecţiuni şi sa întocmit un supliment la raport. Acest supliment a fost în defavoarea mea si trebuia să plătesc eu suplimentul. Am făcut recurs la curtea de apel unde în mare parte am câştigat eu, iar modificarea sentinţei contrazice şi raportul de expertiza contabilă dar şi suplimentul la raport (obiecţiunile). Întrebările mele sunt:
1) mai plătesc acest supliment care a fost contrazis de curtea de apel?
2) cum poate fi pedepsită legal această expertă contabilă părtinitoare care a făcut un abuz în serviciu, prin care eu am avut de suferit? X-(
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2014
puscasMarin, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:18, 28 Martie 2014
Onorariul se plateste de catre partea care a fost nominalizata de catre instanta de judecata, in termen de 5 zile de la sedinta de judecata in care s-a dispus aceasta plata. Plata onorariului de catre o parte in proces nu este conditionata de faptul ca raportul de expertiza intocmit este favorabil/ defavorabil partii respective, in proces.
La finalul procesului, cand hotararea este definitiva, partea care a pierdut procesul va achita si cheltuielile de judecata, la cererea partii care a castigat procesul.
Daca detineti dovezi/ documente clare care sa dovedeasca ca expertul a fost partinitor/ a facut abuz in serviciu, cum spuneti dvs. si ati avut de suferit in urma acestui abuz, puteti depune plangere penala impotriva respectivului expert. Daca instanta va hotara ca plangerea penala facuta de dvs. nu este reala, atunci se poate intoarce impotriva dvs.

În afară de faptul că pot demonstra că expertul a fost părtinitor şi a făcut abuz în serviciu, inclusiv Curtea de Apel modifică sentinţa primei instanţe şi contrazice inclusiv suplimentul la raportul de expertiză. Acest supliment spune că eu nu am lucrat nici o oră suplimentară pentru SC........ SRL. în schimb hotărârea sună cam aşa:
Tip solutie: Modifică sentinţa
Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de Puscas Marin. Modifică în parte sentinţa civilă recurată. Obligă societatea-intimată SC..........SRL la plata către recurentul Puscas Marin a drepturilor salariale aferente intervalului ........... şi la plata unui număr de ..... ore suplimentare aferente lunii ........... şi ....... ore suplimentare aferente lunii .......... Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile recurate. Respinge ca neîntemeiată cererea de acordare a cheltuielilor de judecată în recurs. Irevocabilă.
Aștept părerea dvs. Mulțumesc frumos



Daca instanta de judecata nu a aprobat plata cheltuielilor de judecata (fiind vorba, probabil de decontarea acestora de catre partea care a pierdut procesul), nu inseamna ca expertul a fost rau intentionat si nici ca acesta nu trebuie sa beneficieze de onorariu pentru activitatile prestate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model reclamatie expert contabil adisoi adisoi Buna ziua Cum pot depune plingere impotriva unui expert contabil intrucat a prezentat tribunalului un raport de expertiza lapidar si nedezvoltat ignorand ... (vezi toată discuția)
Expert contabil judiciar caradis caradis Buna ziua. Ma judec cu Banca. Instanta de recurs a casat in tot sentinta de la fond si ne rejudecam. S=a incuviintat epertiza contabila. De doua ori am depus ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti o_zonne o_zonne Faptul ca reclamantul face obiectiuni la o expertiza judiciara care a fost considerata de el partinitoare pentru ca nu se tine cont si de obiectivele sale ... (vezi toată discuția)