avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi banesti

Faptul ca reclamantul face obiectiuni la o expertiza judiciara care a fost considerata de el partinitoare pentru ca nu se tine cont si de obiectivele sale solicitate este legal?
Acesta are dreptul de a recura expertul judiciar? Exista dreptul procedural sa se solicite alta expertiza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 10 Februarie 2010
da, din pacate este legala.Instanta poate sa admita obiectiunile sau nu si are dreptul sa tina cont de ele, sau nu.Expertul nu se poate recura dupa ce acesta a fost numit de catre instanta si acceptat de ambele parti, insa puteti cere contr-expertiza sau expert asistent in cauza...
Pe lângă situaţia de mai sus, exista posibilitatea recuzării expertului, dacă nu exista un motiv de recuzare la data numirii lui, în termen de cinci zile de la data când a apărut un motiv de recuzare, dacă acest motiv poate fi găsit şi invocat. Sunt 9 situaţii în care poate fi recuzat. Se mai speculează... Dacă nu, rămâne valabilă varianta de mai sus, respectiv dacă în calea de atac vi se încuviinţează o nouă expertiză, pentru liniştea dvs, solicitaţi un expert asistent, chiar dacă plătiţi un ban în plus, vă gândiţi la miza procesului.
Baftă!
Potrivit art. 204 C.proc.civ., expertii se pot recuza pentru aceleasi motive ca si judecatorii. Recuzarea trebuie sa fie ceruta in termen de 5 zile de la numirea expertului, daca motivul ei exista la aceasta data; in celelalte cazuri termenul va curge de la data cand s-a ivit motivul de recuzare.
Recuzarile se judeca in sedinta publica, cu citarea partilor si a expertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica - pot recuza expertul? Matist Matist Buna ziua. Am si eu o itrebare, daca poate sa-mi raspunda cineva. Cererea de recuzare a unui expert, la o evaluare pentru executare catre cine trebuie ... (vezi toată discuția)
Expertiza - acelasi expert pentru doua cauze? Matist Matist Buna seara. Daca poate sa ma ajuta cineva cu un raspuns Acelasi expert care a facut o lucrare la o dezbatere succesorala, mai poate sa faca o ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert...??? anniela anniela Buna ziua domnilor experti, ma adresez din nou d-vs cu o alta intrebare: In cadrul unui dosar civil - partaj bunuri comune - a fost desemnat de catre instanta ... (vezi toată discuția)