avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... model reclamatie expert contabil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

model reclamatie expert contabil

Buna ziua

Cum pot depune plingere impotriva unui expert contabil intrucat a prezentat tribunalului un raport de expertiza lapidar si nedezvoltat ignorand legislatia muncii si CCM 2007/2010 in ceea ce priveste plata orelor suplimentare a sarbatorilor legale,a sambetelor si duminicilor ,a concediului odihna si a retinerilor cu titlu de garantii .Ma puteti ajuta cu un model
Cel mai recent răspuns: adisoi , utilizator 20:08, 13 Iulie 2011
NU exista un model anume..
Dar, daca a depus la dosar o expertiza care va nemultumeste , puteti formula obiectiuni , iar instanta il obliga de a raspunde la obiectiunile dvs. sau sa completeze raportul de expertiza.
Normal ca o sa depun obiectiuni.Anormal mi se pare ca expertul contabil platit de mine sa nu si faca treaba .Practic raportul de expertiza seamana cu rezumatul documentelor contabile ale societatii parate si nu contine nici un calcul.
Daca si dupa raspunsul la obiectiuni exista nemultumiri sau suspiciuni, puteti cere o contraexpertiza ce va fi efectuata de alti 3 experti
Daca faceti reclamatie expertului trebuie sa fie bine motivata, pentru a va sustine cele reclamate..
Consider ca va intereseaza in primul rand , ca expertiza din dosarul pe rol, sa fie corecta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2011
ContSters122901, utilizator
adisoi a scris:

Normal ca o sa depun obiectiuni.Anormal mi se pare ca expertul contabil platit de mine sa nu si faca treaba .Practic raportul de expertiza seamana cu rezumatul documentelor contabile ale societatii parate si nu contine nici un calcul.


Dacă părţile invocă obiecţii întemeiate sau instanţa nu este lămurită prin expertiza făcută, poate dispune întregirea expertizei sau o nouă expertiză. Expertiza contrară trebuie cerută motivat la primul termen după depunerea lucrării (art.212 C.proc.civ.) . Întregirea expertizei sau noua expertiză (numită şi contraexpertiză) se încuviinţează de către instanţă, la cererea părţilor, sau se dispune din oficiu. Încuviinţarea cererii părţilor rămâne la aprecierea instanţei, care trebuie să-şi motiveze hotărârea mai ales în cazul respingerii cererii sau a încuviinţării ei când cealaltă parte se opune .
Întregirea expertizei sau suplimentul de expertiză se face de către expertul sau experţii care au efectuat expertiza şi au întocmit raportul de expertiză , la care nu este necesară citarea părţilor dacă se întocmeşte pe baza dosarului. Prin suplimentul de expertiză expertul completează sau aduce precizări lucrării efectuate.

Ca urmare a reclamatiei depusa la CECCAR prin care am sesizat modul vadit partinitor al expertului cu parata ,am primit un mail din care redau ultima parte:

,,Prin prezenta va fac cunoscut ca, timp de 20 ani de cand efectuez expertize
contabile judiciare si extrajudiciare, nu am fost intr-o astfel de situatie in
care una din parti-reclamant sau parat- sa-mi faca sesizare pentru rea credinta
sau orice alt motiv, pentru ca si fi incalcat normele si regulamentele C.E.CCAR
in cazul intocmirii Rapoartelor de expertiza contabila judiciara.
Cum d-vs. a-ti facut-o si sunteti primul, considerand ca dreptatea este de
partea d-vs. si eu am retinut ca nu este asa, imi rezerv dreptul de a va
atentiona, fara sa o luati sub forma amenintare si ca o notificare, ca daca nu
v-a retragei plangerea si continuati acest demers in afara justitiei, imi rezerv
dreptul de a v-a actiona in justitie cu plangere penala si solicitarea de daune
morale si materiale.
Prin demersul d-vs. imaginea mea a fost grav afectata"

Ce pot face in aceasta situatie ?

Alte discuții în legătură

Expertiza judecatoreasca andreeabbs andreeabbs Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva cum se poate anula Expertiza judecatoreasca? sau macar daca exista vreo lege scrisa care sa confirme ca se poate ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila "masluita" Lulica Lulica Buna seara. Situatia ar fi urmatoarea: intr-un dosar penal se dispune efectuarea unei expertize contabile (in faza de cercetare penala). Se numeste un expert ... (vezi toată discuția)
Termen depunere plangere la ceccar Krissia . Krissia . Care este termenul in care se poate depune plangere la CECAR impotriva unui expert contabil judiciar? Si baza legala va rog. Dar termenul pt plangere penala ? (vezi toată discuția)