Buna ziua. Ma judec cu Banca. Instanta de recurs a casat in tot sentinta de la fond si ne rejudecam. S=a incuviintat epertiza contabila. De doua ori am depus obiectiuni , deoarece eperta contabila tine cont in cadrul expertizei de alocarile facute de catre Banca si nu de platile efectuate de catre mine asa cum a incuviintat instanta. La fiecare termen de depunere a raspunsurilor aceasta a cerut majorarea taxei cu 1000 ron, ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca e o practica. Greseste ca sa majoreze taxa ! Este a 3 a oara cand depune raspuns si nu tine cont de platile efectuate de mine ci de alocarile facute de Banca. faptele sunt extrem de simple : o suma trebuie sa fie egala cu totalul a 24 de sume. E matematica de clasa 1 . Intrebarea mea este : pana cand isi poate permite o experta sa nu tina cont de obiectivul Propus si Incuviintat de catre instanta ? Exista vreo posibilitate legala sa cer amendarea acesteia pentru ceea ce face? Sau instanta se sesizeaza ? Multumesc.
Orice solicitare veti face, respectiv observatii la raportul de expertiza si/ sau la raspunsurile expertului la obiectiunile formulate de dvs., toate acestea au regim de aprobare din partea instantei de judecata.
Atata timp cat instanta de judecata accepta raspunsurile expertului la obiectiunile formulate de partile in proces la raportul de expertiza si in plus aproba majorarea onorariului de expert, se pare ca in realitate, instanta considera ca expertul isi face datoria si raspunde la obiectivele formulate pentru expertiza.
Va puteti adresa cu toate probleme cu care va confruntati, in legatura cu dosarul aflat pe rol, spre solutionarea, numai instantei de judecata.
Este dreptul dvs. sa solicitati instantei, amendarea expertului justificand cererea dvs., dar hotararea de a aplica expertului o amenda judiciara apartine numai instantei.
Nu precizati ce s-a discutat cu referire la raspunsurile expertului la obiectiunile formulate de partile in proces la raportul de expertiza si nici motivul invocat de instanta pentru amanarea hotararii pe care o va da. Aceste mentiuni se regasesc in incheierea de sedinta care la sfarsitul documentului stabileste noul termen de judecata sau doar termen de pronuntare hotarare in cauza.