avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariatului

o firma a efectuat plata salariului catre salariati pe baza de tabel cu semnatura salariatului,dar suma din tabel este mai mare decat salariu(avand sume ptr alte chelt dar nu se specifica exact suma salariului).Angajatorul ii desface cm i unei persoane pe motive de disciplina,.Angajatul da in judecata angajatorul ca nu ia platit salariu.
Acele tabele reprez davada platyii.
cf art 166 din cm(2) Statele de plată, precum şi celelalte documente justificative se păstrează şi se arhivează de către angajator în aceleaşi condiţii şi termene ca în cazul actelor contabile, conform legii.
[ 0
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:18, 17 Mai 2012
Daca pe acel document de plata, nu a fost specificat ce reprezinta acele plati, inseamna ca nu aveti dovada achitarii drepturilor salariale.
Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plata, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariatul îndreptatit.
pe acel doc se specifica salariu,dar acea suma este mult mai mare,iar salariatul numai recunoaste,specificand ca acele sume sunt ptr piese de schimb,combustibil diurna
Daca pe acel document este specific plata salariului , atunci sa-l conteste in instanta salariatul respectiv ...
salariatul a dat in judecata angajatorul,iar instanta a cerut expertiza contabila

Alte discuții în legătură

Fluturas salariu stefan60 stefan60 Buna seara, am o intrebare, si anume: Este normal ca sa nu primesti fluturas de salariu de la companie la sfarsitul fiecarei luni, si sa fii platit cu salariul ... (vezi toată discuția)
Fluturaşul de salariu, obligatoriu sau nu? Mariaee Mariaee As vrea sa stiu cine trebuie sa elibereze acest fluturas, deoarece nu ni se inmaneaza in fiecare luna. Ce este de facut? Pe acest înscris se mai pot ... (vezi toată discuția)
Nu mi se da statul de salariu sa-l semnez niciodata... Cezar66 Cezar66 Angajatorul are voie sa puna salariatul sa semneze pentru primirea salariului doar un \'\' fluturas\'\'. Nu a dat niciodata statul de salariu sa-l semneze ... (vezi toată discuția)