avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fluturas salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fluturas salariu

Buna seara, am o intrebare, si anume: Este normal ca sa nu primesti fluturas de salariu de la companie la sfarsitul fiecarei luni, si sa fii platit cu salariul tarifar lunar, iar restul orelor suplimentare si bonusuri sa l-e primesti in plic separat ulterior ??? Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: stefan60 , utilizator 10:22, 8 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu exista astfel de obligatie stabilita printr-un act normativ in sarcina angajatorului de a elibera fluturasi de salarii.

2. Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.

3. Pentru orele suplimentare si bonusuri , semnati stat de plata ?
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu semnez nici un stat de plata, nici pentru salariu, nici pentru bonusuri. Va multumesc pentru raspuns si as dori sa stiu in acest caz, ce prevede legislatia in vigoare. Cu multumiri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
Art. 168
(1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
(2) Statele de plată, precum şi celelalte documente justificative se păstrează şi se arhivează de către angajator în aceleaşi condiţii şi termene ca în cazul actelor contabile, conform legii.
Multumesc mult de tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fluturaşul de salariu, obligatoriu sau nu? Mariaee Mariaee As vrea sa stiu cine trebuie sa elibereze acest fluturas, deoarece nu ni se inmaneaza in fiecare luna. Ce este de facut? Pe acest înscris se mai pot ... (vezi toată discuția)
Despre fluturasul de salariu Alex1307 Alex1307 Buna ziua! Firma la care lucrez nu elibereaza fluturasi de salariu, cu toate ca e o firma multinationala. Nici macar statele de plata nu ni se dau la ... (vezi toată discuția)
Nu mi se da statul de salariu sa-l semnez niciodata... Cezar66 Cezar66 Angajatorul are voie sa puna salariatul sa semneze pentru primirea salariului doar un \'\' fluturas\'\'. Nu a dat niciodata statul de salariu sa-l semneze ... (vezi toată discuția)