avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fluturaşul de salariu, obligatoriu sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fluturaşul de salariu, obligatoriu sau nu?

As vrea sa stiu cine trebuie sa elibereze acest fluturas, deoarece nu ni se inmaneaza in fiecare luna. Ce este de facut?

Pe acest înscris se mai pot regăsi şi alte date precum prime, bonusuri, tichete (de masa, de vacanţă, cadou), popriri, deducere personală, acolo unde este cazul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 24 Decembrie 2017
Fluturasii nu sunt obligatorii ... nu exista niciun text de lege care sa prevada obligativitatea acestora.
Art. 168. [probaţiunea]
(1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
(2) Statele de plată, precum şi celelalte documente justificative se păstrează şi se arhivează de către angajator în aceleaşi condiţii şi termene ca în cazul actelor contabile, conform legii.
Era vorba despre emiterea fluturasilor de salariu si nu despre dovada platii salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fluturas salariu stefan60 stefan60 Buna seara, am o intrebare, si anume: Este normal ca sa nu primesti fluturas de salariu de la companie la sfarsitul fiecarei luni, si sa fii platit cu salariul ... (vezi toată discuția)
Despre fluturasul de salariu Alex1307 Alex1307 Buna ziua! Firma la care lucrez nu elibereaza fluturasi de salariu, cu toate ca e o firma multinationala. Nici macar statele de plata nu ni se dau la ... (vezi toată discuția)
Stat salariu florenta_22 florenta_22 Este obligat angajatorul sa-mi dea statul de salariu,mi-a virat banii pe card am fost 2 saptamani in medical si nu sunt lamurita cu calculul pe care l-a facut ... (vezi toată discuția)