avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stat salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stat salariu

Este obligat angajatorul sa-mi dea statul de salariu,mi-a virat banii pe card am fost 2 saptamani in medical si nu sunt lamurita cu calculul pe care l-a facut la salariu.Este vreo baza legala sa-mi dea si statul de sariu,pentru ca nu vor.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 21 Ianuarie 2013
puteti cere fluturasul dvs pentru mai multe lamuriri
L-am cerut si nu vor sa mi-l dea ca nu ii obliga legea,asa mi s-a spus.
Conform art.168
(1) Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariatul indreptatit.(2) Statele de plata, precum si celelalte documente justificative se pastreaza si se arhiveaza de catre angajator in aceleasi conditii si termene ca in cazul actelor contabile, conform legii.
(fostul art. 161; referiri renumerotate)(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.(2) Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.(3) Plata in natura a unei parti din salariu, in conditiile stabilite la art. 165, este posibila numai daca este prevazuta expres in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca.(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Daca nu vor sa va arate statul de plata sau fluturasul puteti sa le spuneti ca anuntati ITM-ul
Textul de lege invocat nu prevede obligativitatea fluturasilor de salariu ... prin urmare, sesizarea ITmMului pe acest aspect nu are nicio relevanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre fluturasul de salariu Alex1307 Alex1307 Buna ziua! Firma la care lucrez nu elibereaza fluturasi de salariu, cu toate ca e o firma multinationala. Nici macar statele de plata nu ni se dau la ... (vezi toată discuția)
Fluturas salariu stefan60 stefan60 Buna seara, am o intrebare, si anume: Este normal ca sa nu primesti fluturas de salariu de la companie la sfarsitul fiecarei luni, si sa fii platit cu salariul ... (vezi toată discuția)
Obligatia angajatorului de a elibera fluturasi de salariu! este obligat sau nu?! roznovanu roznovanu pana pe data de 10.02 2010,am lucrat la o soc.din Afumati,timp de trei ani...in tot acest timp nu am vazut niciodata fluturasul,salariu il primeam in mana ... (vezi toată discuția)