avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu mi se da statul de salariu sa-l semnez niciodata...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu mi se da statul de salariu sa-l semnez niciodata...

Angajatorul are voie sa puna salariatul sa semneze pentru primirea salariului doar un '' fluturas''. Nu a dat niciodata statul de salariu sa-l semneze angajatii. Ce pot face in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: Mariana Trufin , Consultant resurse umane 10:25, 25 Noiembrie 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul daca nu doreste sa aiba probleme ar trebui sa i-a semnatura angajatilor sa acestia si-au primit salariul. Este obligatoriu sa ofere toate lamuririle necesare, inclusiv fluturasi, privind salariul oricarui angajat care solicita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Conform codului muncii

Art. 163. - (1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
(2) Statele de plată, precum şi celelalte documente justificative se păstrează şi se arhivează de către angajator în aceleaşi condiţii şi termene ca în cazul actelor contabile, conform legii.

In cazul dumneavoastra daca acel fluturas este stampilat de catre societate si semnat, este un act doveditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada efectuarii salariilor WonderBoy WonderBoy Buna ziua. Am citit in Codul Muncii urmatoarea: [i] \" Art. 163. - (1) Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice ... (vezi toată discuția)
Fluturas salariu stefan60 stefan60 Buna seara, am o intrebare, si anume: Este normal ca sa nu primesti fluturas de salariu de la companie la sfarsitul fiecarei luni, si sa fii platit cu salariul ... (vezi toată discuția)
Fluturaşul de salariu, obligatoriu sau nu? Mariaee Mariaee As vrea sa stiu cine trebuie sa elibereze acest fluturas, deoarece nu ni se inmaneaza in fiecare luna. Ce este de facut? Pe acest înscris se mai pot ... (vezi toată discuția)