avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa Adeverinta legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa Adeverinta legea 18/1991

Buna Ziua,

ma confrunt cu urmatoarea problema:
Bunicul meu a decedat. Acesta detinea mai multe pamanturi. Tatal meu (unic mostenitor) a inceput demersurile, dar din pacate nu reusim sa gasim Adeverinta de punere in posesie legea 18/1991 (adeverinta cu ajutorul careia am putea obtine titlurile de proprietate). Din cele spuse de el (de pe vremea cand traia) - aceasta adeverinta exista. Noi am epuizat toate modalitatile de localizare a adeverintei. Mentionez ca am facut cerere si la primarie sa se caute...dar fara nici un rezultat. Incep sa cred ca el nu a avut adeverinta (cred ca a confundat lucrurile cu adeverinta bunicii mele - care este o alta problema ce nu face obiectul dilemei mele).
Tot ceea ce avem acum este : o adeverinta din 1975 - in care se mentioneaza ca el a predat la CAP pamanturile si copii dupa toate CF-urile. Pe acestea figureaza bunicul meu inca din anul 1951 cand le-a mostenit de la parintii lui. In accelasi timp - pamaturile cu pricina nu au fost revendicate de nimeni.
Intrebarile mele sunt: Ce putem face pentru a intra in posesia lor, avand in vedere faptul ca adeverinta dupa legea 18/1991 nu exista? Care sunt sansele noastre si care ar fi pasii legali de urmat?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bogdana_dan , utilizator 20:14, 17 Iunie 2009
bogdana_dan a scris:

Mentionez ca am facut cerere si la primarie sa se caute...dar fara nici un rezultat.


adica....nu ati primit un raspuns de la primarie sau vi s-a raspuns ca nu a fost eliberata o astfel de adeverinta?
NU, nu au gasit nici la primarie nimic. Din aceasta cauza am ajuns la concluzia, citez de mai sus:ca nu a avut adeverinta (cred ca a confundat lucrurile cu adeverinta bunicii mele - care este o alta problema ce nu face obiectul dilemei mele).

Va multumesc,
bogdana_dan a scris:

NU, nu au gasit nici la primarie nimic. Din aceasta cauza am ajuns la concluzia, citez de mai sus:ca nu a avut adeverinta (cred ca a confundat lucrurile cu adeverinta bunicii mele - care este o alta problema ce nu face obiectul dilemei mele).

Va multumesc,

Daca nu faceti dovada ca s-a facut cerere de reconstituire a dreptului de prop., cf. legilor fondului funciar, dreptul de a cere reconstituirea proprietatii- s-a prescris.#-o:((
Solicitati primariei sa verifice anexele la legea 18/1991 (in acele anexe au fost inscre toate persoanele carora li s-a validat reconstituirea dreptului de proprietate). Daca bunicul dvs. a intrat cu pamantul in CAP si a facut cerere de reconstituire in baza legii 18/1991, trebuie sa fie inscris in Anexa 2b. De asemenea, solicitati primariei sa verifice existenta unei cereri de reconstituire a dreptului de proprietate facuta de bunicul dvs. in anul 1991, in baza legii 18. Daca exista acea cerere si bunicul figureaza in anexe, se poate emite titlul de proprietate si fara a se face dovada existentei adeverintei (n-ati vrea sa stiti in ce conditii s-au eliberat acele adeverinte si ce fel de evidenta s-a tinut la ele...#-o).
In cazul in care nu exista formulata o cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate formulata de bunicul dvs. in baza legii 18/1991... din pacate ultimul termen de depunere a trecut cam demultisor (30.11.2005 - legea 247/2005).
Anexele s-au verificat deja si din pacate nu s-a gasit decat NUMELE BUNICII MELE (ADICA SOTIA LUI - decedata si ea). Aveti dreptate...in anexa 2b am gasit-o pe bunica...dar pe el nu.
La el nu exista absolut nimic, nici cerere....nici nu apare numele lui inscris in anexe.......nimic. Foarte ciudat.... Cei de la primarie il cunosteau pe bunicul meu (majoritatea au fost colegi cu el si mentionez ca toti isi aduc aminte ca el ar fi facut cerea de revendicare - asta ca o paranteza) Oricum nu conteaza ce isi aduc ei aminte, atata vreme cat nu am dovada.

Credeti ca ar fi posibil ca bunica mea sa fi facut cererea pentru amandoi?Ca sa fiu mai clara: Credeti ca este posibil ca bunica sa-l fi inclus si pe el in cererea ei? As putea marsa pe aceasta idee (cineva de la primarie...m-a sfatuit sa ma folosesc de asta.......) Ce parere Aveti?

Va multumesc,

P.S.: Am toate dovezile ca acele pamanturi sunt in proprietatea familiei noastre de peste 60-70 ani....unele chiar de peste 100-150 ani (mosteniri)

Alte discuții în legătură

Revendicare pamant hopingsteam hopingsteam Buna ziua, bunicul meu a fost un boier ce avea 11 hectare de padure si 9 de pamant inaintea instaurarii regimului comunist. Atunci cand a venit regimul ... (vezi toată discuția)
Nu găsesc o explicație cu privire la un termen de publicare în monitorul oficial Marius-Toader Marius-Toader Nu găsesc o explicație cu privire la un termen de publicare în Monitorul Oficial. Help, please! Bunicul meu a făcut o cerere de reconstituire pe baza ... (vezi toată discuția)
Terenuri mihai0521 mihai0521 Mai deunazi am gasit printr-o lada mai veche de la bunica mea doua titluri de proprietate: unul din 1921, iar al doilea din 1948. Parintii mei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)