daca nu s-a semnat de catre tine personal sau de catre o persoana cu care locuiesti legal la acelasi domiciliu confirmarea de primire nu are valoare
Altfel, eu nu sunt de acord cu parerea unora ca daca nu faci armata nu esti barbat dar mie mi-a prins bine.
Sigur, nu este onorabil sa te sustragi de la indeplinirea stagiului militar dar daca esti in pericol sa pierzi un serviciu foarte bun/bine platit poti sa incerci sa obtii un certificat medical de INAPT.
Dar deja aici ai nevoie de un medic si nu de un jurist.
Bafta maxima! sau Hai liba!:D
in orice sistem juridic din lume actele juridice au valabilitate numai pentru viitor.
Numai legea penala in anumite conditii se poate aplica retroactiv si atunci numai daca este beneficia pentru cel caruia i se aplica.
Se solicita toate datele unei persoane de contact dar nimic mai mult.
Oricum bancile sunt operatori de date personale si sunt tinute de respectarea legii neputand folosi decat in limitele legii datele furnizate.
Firma ma trimite la un curs, dar trebuie sa semnez un act aditional la contractul de munca care spune asa: “obligatia de fidelitate fata de angajator in executarea sarcinilor de serviciu pe o perioada de 3 ani de la semnarea actului, termenul de fidelitate incluzand actiunea de a nu parasi locul de munca din propria initiative.”
In cazul in care plec trebuie sa platesc :
-contravaloarea cheltuielilor de scolarizare, transport, cazare si diurna ;
-contravaloare daune interese -30000EUR.
Cursul nu dureaza mult 3-4 zile si se desfasoara in Bucuresti.
Vor sa implementeze un soft nou si trebuie sa invatam sa lucram cu el.
Au dreptul sa introduca in contractul de munca o astfel de clauza?
Cum pot sa fac sa nu semnez asa ceva?
sincer sa fiu eu n-am timp sa imi cheltui banii pe care ii castig
nu glumesc. cand incep serviciul nu este deschis la nici un magazin, logic:((
iar cand termin, 21-22 mai sunt deschise non-stopurile si cluburileB-)
este adevarat ca nu am copii sau alte obligatii majore si nu ma refer la mancarica ci la alte chestii: haine, mobila, aparatura etc
asa ca nu trebuie sa va para rau cand nu sunt bani de regula nu sunt nici probleme, nu?:D
in banca unde lucrez eu se castiga de la 1.000 RON in sus
personal castig ceva peste 1.200 RON plus tichete de masa
dar banca este una mica, deci se poate mult mai mult
sper, cel putin