avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CONTRACTUL CIVIL DE PRESTARI SERVICII e legal?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CONTRACTUL CIVIL DE PRESTARI SERVICII e legal?

In cazul unui SRL CARE ARE CA ACTIVITATE O AGENTIE DE BABY SITTING, MENAJ, INGRIJIRE VARSTNICI, CAT ESTE DE CORECTA FOLOSIREA UNUI CONTRACT CIVIL DE PRESTARI SERVICII? CA EXEMPLU: O PERSOANA CARE PRESTEAZA O ACTIVITATE DE MENAJ 3 ORE PE ZI, TIMP DE 4 ZILE CONSECUTIV PRIN CE MODALITATE VA FI PLATITA? PERS RESPECTIVA NU ARE POSIBILITATI MATERIALE SA-SI FACA UN P.F. PENTRU ACEASTA ACTIVITATE SI APELEAZA LA SERVICIILE AGENTIEI.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:36, 9 Martie 2007
Parerea mea

Respectiva persoana va fi salariat al S.R.L. si isi va desfasura activitatea la terti in baza contractului incheiat de S.R.L. cu tertii
Persoana fizica face contract de colaborare cu persoana juridica, iar aceasta contract de prestari servicii cu beneficiarul.



Parerea mea

Respectiva persoana va fi salariat al S.R.L. si isi va desfasura activitatea la terti in baza contractului incheiat de S.R.L. cu tertii



Iata ca intru si eu in discutie. Inteleg ca printr-un contract civil de prestari servicii singurul impozit care se plateste este de 16 % (in total - 10% angajatorul iar apoi diferenta pana la 16 % angajatul). Mai este legal un astfel de contract?
Care lege reglementeaza contractul civil de prestari servicii??
Codul civil. Si de asemenea gasim referiri la acest contract in Codul Fiscal art 78.

Alte discuții în legătură

Conventii civile prestari servicii Andreea Istrate Andreea Istrate Sunt sau nu permise Contractele civile de prestari servicii? In general ITM-urile resping acesta idee, dar in acelasi timp Codul Fiscal prevede in art. 52 ... (vezi toată discuția)
Contractul civil de prestari servicii Cristina.Obreja Cristina.Obreja In ultimul timp mi se dau informatii contradictorii cu privire la contractele civile de prestari servicii. Eu, de exemplu, le fac contracte civile de prestari ... (vezi toată discuția)
Conventi civila pe codul civil ContSters146557 ContSters146557 Mai sunt valabile conventiile civile dupa data de 1 aprilie 2010 ? Pe ce perioada se pot face ? Pentru promoteri, ospatari la evenimente se pot face ... (vezi toată discuția)