avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CONTRACTUL CIVIL DE PRESTARI SERVICII e legal?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CONTRACTUL CIVIL DE PRESTARI SERVICII e legal?

In cazul unui SRL CARE ARE CA ACTIVITATE O AGENTIE DE BABY SITTING, MENAJ, INGRIJIRE VARSTNICI, CAT ESTE DE CORECTA FOLOSIREA UNUI CONTRACT CIVIL DE PRESTARI SERVICII? CA EXEMPLU: O PERSOANA CARE PRESTEAZA O ACTIVITATE DE MENAJ 3 ORE PE ZI, TIMP DE 4 ZILE CONSECUTIV PRIN CE MODALITATE VA FI PLATITA? PERS RESPECTIVA NU ARE POSIBILITATI MATERIALE SA-SI FACA UN P.F. PENTRU ACEASTA ACTIVITATE SI APELEAZA LA SERVICIILE AGENTIEI.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:36, 9 Martie 2007
Daca ar zumzai expertii pe langa noi ca mustele, atunci n-am mai ajunge in fata judecatorilor sa ne exprimam punctul de vedere, ne-am duce la astia ca la oracol.

ERA ODATA un articol 3 in Legea 130/1999 care vorbea expres despre "munca prestata prin incheierea unei conventii civile". In aplicarea acestuia articol a fost emisa o PROCEDURA (face parte din Ordinul 747/1999).

Art. 3 a fost abrogat - si, zic eu, ca in mod implicit , si intreaga procedura data in subsidiar pt. aplicarea lui, dar :
1 nimeni nu a abrogat si Codul Civil
2.pe de alta parte, a abroga un text in care se povestea expres despre posibilitatea incheierii unui act, nu inseamna ca s-ar fi interzis incheierea acelui gen de act . Codul civil este guvernat de principiul libertatii de vointa in materie contractuala. Atata timp cat nu incalc dipozitiile imperative ale legii, ordinea publica si bunele moravuri pot sa ma oblicg la orice imi trece prin minte prin intermediul oricarui gen de conventie intitulata cum ma taie pe mine capul. - vezi art 5 raportat la art 942 c. civ. (scuzati exprimarile improprii, dar sugestive).
3. Principiul este ca: ceea ce nu este interzis, este permis.

Mai mult, prin actualul Cod fiscal (vezi art 78-79) sunt supuse IMPOZITARII veniturile realizate de persoanele fizice din conventiile incheiate potrivit Codului Civil.
Pai daca statul ne pretinde IMPOZIT pe veniturile din asemenea conventii putem trage de aici concluzia ca ele n-ar fi legale?

Astept si propriile tale idei si pareri.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2007
romascanu, moderator
Inseamna ca durata contractului este de 180 de zile si nu mai mult. Atat e valabil contractul. E un contract incheiat pe o perioada, determinata, de 180 de zile. Dupa expirarea celor 180 de zile sunteti liber de contract putand, binenteles , sa incheiati alte contracte de prestari servicii pe durata convenita cu beneficiarul.



Care lege reglementeaza contractul civil de prestari servicii??


Este un HG care a ramas in vigoare, dar pana marti nu-ti pot da numarul#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventii civile prestari servicii Andreea Istrate Andreea Istrate Sunt sau nu permise Contractele civile de prestari servicii? In general ITM-urile resping acesta idee, dar in acelasi timp Codul Fiscal prevede in art. 52 ... (vezi toată discuția)
Contractul civil de prestari servicii Cristina.Obreja Cristina.Obreja In ultimul timp mi se dau informatii contradictorii cu privire la contractele civile de prestari servicii. Eu, de exemplu, le fac contracte civile de prestari ... (vezi toată discuția)
Conventi civila pe codul civil ContSters146557 ContSters146557 Mai sunt valabile conventiile civile dupa data de 1 aprilie 2010 ? Pe ce perioada se pot face ? Pentru promoteri, ospatari la evenimente se pot face ... (vezi toată discuția)