avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CONTRACTUL CIVIL DE PRESTARI SERVICII e legal?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CONTRACTUL CIVIL DE PRESTARI SERVICII e legal?

In cazul unui SRL CARE ARE CA ACTIVITATE O AGENTIE DE BABY SITTING, MENAJ, INGRIJIRE VARSTNICI, CAT ESTE DE CORECTA FOLOSIREA UNUI CONTRACT CIVIL DE PRESTARI SERVICII? CA EXEMPLU: O PERSOANA CARE PRESTEAZA O ACTIVITATE DE MENAJ 3 ORE PE ZI, TIMP DE 4 ZILE CONSECUTIV PRIN CE MODALITATE VA FI PLATITA? PERS RESPECTIVA NU ARE POSIBILITATI MATERIALE SA-SI FACA UN P.F. PENTRU ACEASTA ACTIVITATE SI APELEAZA LA SERVICIILE AGENTIEI.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:36, 9 Martie 2007
Buna ziua,

vreau sa intreb in legatura cu Contractul civil de prestari servicii.
La paragraful Durata contractului scrie ca nu poate depasi 180 de zile.
Intrebarea: aceste 180 de zile sunt valabile numai la aceeasi loc de munca in anul respectiv, sau numai 180 de zile pe an am voie sa lucrez cu contract civil de prest. serv. in total?

Multumesc, cu stima.
Cs.
Aruncati tipizatele la gunoi si scrieti un contract. Principiul reglementat de codul civil este acela al libertatii de vointa in materie contractuala. Daca legea, ordinea publica, morala, nu-mi interzic, atunci pot sa ma oblig la ORICE intr-un contract.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2007
romascanu, moderator
ii situatia in care persoana lucreaza 3ore/zi, timp de 4 zile pe saptamana, este obligatorie intocmirea unui contract de munca cu timp partial.....nicidecum, nu se poate desfas activitate pe baza contractului/conventiei intocmit in baza codului civil.Atentie!!;)
Unde scrie asta? Puteti indica un act?
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2007
romascanu, moderator
As fi tare recunoscator, daca as primi un raspuns de la un expert in tema... pt. ca pareri si ideei si eu am.. Mersi!

Alte discuții în legătură

Conventii civile prestari servicii Andreea Istrate Andreea Istrate Sunt sau nu permise Contractele civile de prestari servicii? In general ITM-urile resping acesta idee, dar in acelasi timp Codul Fiscal prevede in art. 52 ... (vezi toată discuția)
Contractul civil de prestari servicii Cristina.Obreja Cristina.Obreja In ultimul timp mi se dau informatii contradictorii cu privire la contractele civile de prestari servicii. Eu, de exemplu, le fac contracte civile de prestari ... (vezi toată discuția)
Conventi civila pe codul civil ContSters146557 ContSters146557 Mai sunt valabile conventiile civile dupa data de 1 aprilie 2010 ? Pe ce perioada se pot face ? Pentru promoteri, ospatari la evenimente se pot face ... (vezi toată discuția)