Va recomand sa intrebati si pe site-ul www.romania-italia.info pe care intra romani care locuiesc in italia. Cred ca v-ar putea ajuta cu niste sfaturi mai punctuale.
:thumbup: asa este. garantez pentru acest forum....:)
dupa o luna de accident vazand ca nimeni nu ma suna pentru declaratie ,sau sa sune sa vada cum ne simtim m-am hotarat sa merg la Parchet si sa depun o plangere impotriva celor care au provocat accidentul. Sincera sa fiu nu stiam nimic de accident.nici macar politia nu ma cautase chiar daca aveau nr meu de telefon.nu dadusem nici o declaratie nicaieri. Am depus plangerea si apoi la nici 3 ore am fost sunata de un domn de la politie pt o intalnire cu cei care au facut accidentul. ajunsa acolo in ziua stabilita de Dl. politai am dat declaratia si am incercat sa ne intelegem la o suma de bani cu soferul care a provocat accidentul.chiar daca nu el e cel care a intrat in noi pe trotuar. mi s-au oferit 1500 ron, am refuzat, am fost acuzata ca fac afacere din acest accident. eu am cerut de atunci 2000 euro.Pe vremea aceea mergeam ajutata de baston. am zis ca o sa ne vedem cand incepe procesul. intre timp s-a facut expertiza si in feb 2009 a inceput procesul. Apoi in proces am depus cererea mea de daune morale si fizice ca parte civila. Ei au zis ca nu au bani sa imi dea si ca incearca sa vorbeasca cu asigurarea lor.Ieri am fost sunata de asigurare si au zis ca suma de 2000 euro nu pot sa mi-o acorde pt ca este mare. azi urmeaza sa ma sune si sa imi spuna ce suma pot ei acorda pt cele 3 zile de spitalizare si alte 12 -14 zile de vindecare.dar vindecarea mea a durat mult mai mult.am doar un certificat medico legal.
cand am depus cererea la tribunal am atasat si alte chitante si controale facute la anumiti doctori.si am specificat bine pt ce cer aceasta suma.
Buna seara.
Am si eu o intrebare. am zis sa scriu aici ca sa nu mai deschid un alt subiect.
deci: in aprilie 2008 eram pe trotuar cu fetita mea.asteptam sa trecem strada. in timp ce asteptam aa vut loc o coleziune intre 2 masini. drept rezultat una dintre ele a venit peste mine si fiica mea pe care o tineam in brate.am fost internata de urgenta in spital dar nu am stat decat 3 zile. fata mea nu au internat-o pt ca nu era cazul.dar a doua zi era plina de vanatai si nu a putut merge timp de aproape 2 sapt. dar nu asta e pr acum. primul proces a inceput abia in luna februarie 2009 si nici in ziua de azi nu am reusit sa ne intelegem la o suma pt daune morale si fizice pt mine. mentionez ca fiica mea nu este trecuta decat in plangerea mea impotriva celor care au provocat acceidentul.eu am cerut 2000 euro .cine a provocat accidentul a vrut sa imi ofere 1500 ron. deci s-a intamplat asa: accidentul a avut loc intr-o intersectie unde o masina avea STOP si nu l-a vazut, a intrat in masina care venea din partea dreapta, s-au ciocnit si cel din dreapta fiind un minor fara permis normal a dat peste mine si fata. ne-am rostogolit de 2 ori pe capota si pe fata am luat-o de sub masina.eu tin minte ca masina venea spre mine, am dat sa fac un pas inapoi dar nu am mai avut timp.apoi cand mi-am revenit eram langa masina pe jos si cautam fata disperata.
Azi am fost contactata de asigurarea masinii care a provocat accidentul , si mi-au spus ca suma de 2000 euro e prea mare. si maine trebuie sa ii sun sa imi spuna la ce suma ma incadrez in cadrul asigurarii lor OTP garancia.
expertiza spune ca vina mare este a celui care a venit peste mine pt ca era fara carnet si nu a stiut cum sa evite accidentul.
sper ca m-am facut putin inteleasa si sa imi spuneti daca suma de 2000 euro e prea mare sau ...
Multumesc.
ps. deci am 3 zile de spitalizare plus inca 12 zile acasa.dar eu am suferit mult mai mult pt ca am stat cu piciorul in ghips o luna apoi am mers cu baston. mi s-a atrofiat muschiul de la picior. am avut entorsa de gradul 2.