avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate vladhone

Activitate vladhone

Răspuns la discuția Lamurire decizie instanta
multumesc pentru raspuns.
si totusi ma gandesc ... nu ar fi trebuit sa scrie pe undeva pe acolo ca in termen de x zile de la instiintare sa predau permisul si sa platesc amenda sau ... ceva de genul asta, binenteles formulat asa mai ... alambicat.
sau nu e cazul? :innocent:
Buna seara,

Am si eu o nedumerire.
Am facut o plangere contraventionala si am primit prin posta o decizie care suna cam asa:
" a fost respinsa exceptia nulitatii procesului verbal de contraventie iar pe fond a fost respinsa plangerea ... dosarul a fost atribuit in mod aleatoriu completului de judecata ..." :wassat: #-o
As aprecia daca ma puteti lamuri si pe mine ce inseamna toata chestia asta iar daca mai considerati ca aveti nevoie si de alte date revin cu ele.

Multumesc anticipat.
buna tuturor.
am si eu o problema si as avea nevoie de cateva sfaturi.
acum cateva zile eram in masina cu sotia si cu baietelul meu si circulam pe sos de centura a Bucurestiului: 2 benzi (una pentru fiecare sens), linie intrerupta pe o portiune de cateva sute de metri si fara indicator de depasirea interzisa. depasesc o masina, depasire inceputa si finalizata pe linie intrerupta. in timpul depasirii observ masina politiei aflata la 100 metri distanta in fata care circula pe acelasi sens de mers cu mine. mi-am continuat depasirea linistit dupa care am intrat inapoi pe banda. toate bune si frumoase. dupa 2-3 sute de metri, observ masina politei trasa pe dreapta, din care sare politistul si ma trage pe dreapta si pe mine.
vine la mine, se prezinta, imi cere actele, dupa care razand imi spune: "stiti pe cine ati depasit ?". i-am spus ca nu stiu, si nici nu ma intereseaza si care este problema pana la urma. la care politistul imi spune ca am depasit pe nu stiu ce sef de la IPJ, care circula in masina personala si care a dat prin statie ca l-am depasit pe linie continua, dupa care m-a vazut si el in oglinda retrovizoare :O. bine-nteles ca i-am cerut sa mai dea odata prin statie sa aud si eu si a refuzat. mai mult cand l-am intrebat ce numar are masina nu a stiut pana nu s-a uitat in din nou in acte. lucru curios din moment ce ti se comunica ca masina cu nr. cutare a depasit pe linie continua si tu iesi sa o opresti ar fi trebuit sa tina minte. in sfarsit cand am vazut ca nu am cu cine discuta, i-am spus ca nu voi semna PV ba chiar il voi chema in instanta si il voi acuza si de abuz in serviciu ; mai mult nici nu a venit cu PV la mine sa completez la observatii ci a venit direct cu dovada de 15 zile. de precizat mai este si faptul ca celalalt agent mi-a spus ca el nu a vazut si ca totul este la latitudinea "colegului".
credeti ca am vre-o sansa sa-mi recuperez permisul si binenteles sa scap si de amenda? data pana la care pot depune contestatie este de 15 zile de data evenimentului sau de la data primirii prin posta a PV?
multumesc pentru informatii. saptamana aceasta o sa ma duc sa depun plangerea.
o sa va tin la curent
noutati: intradevar acolo sunt 2 benzi pe sensul in care ma deplasam (surse neoficiale: soferi etc.).
au fost acolo dintotdeauna. una stanga si cealalta inainte sau dreapta.
din pacate dupa cum va spuneam marcajele nu prea se mai cunosc dar cred ca ar trebui sa figureze pe undeva (primarie, politie).
am mai aflat cate ceva. se pare ca pe sensul pe care circulam sunt 2 benzi. dupa cum v-am spus marcajele nu se mai vad dar la o observare mai atenta se mai intrezaresc linii de vopsea alba de la delimitarea initiala. unul dintre sensuri banuiesc ca a fost pentru inainte si/sau dreapta peste calea ferata si unul pentru stanga; Conform codului rutier
"Nu constituie depasire, în sensul alin.(1), situatia în care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circula pe alta banda în acelasi sens de circulatie"
. reamintesc ca in intersectia respectiva singurul indicator rutier este cel de cedeaza trecerea.in acest context ceea ce am facut nu cred ca mai poate fi considerata depasire ci doar incadrare pe banda gresita si in acest caz nu ar fi trebuit sa se aplice din acelasi articol 100. alin.1 pct.3?"nerespectarea semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de obligare"??? - doar amenda
si inca o observatie pe procesul verbal: la adresa in loc de scara 1 apare scara 7
nu vreu sa par disperat dupa recuperarea permisului dar situatia este cam ambigua din punctul meu de vedere si vreau sa ma lamuresc
deci sa inteleg ca daca depun contestatia in baza motivelor de mai sus este posibil sa ma incadreze si la depasirea pe linia continua (sunt maxim 100 m de unde am inceput depasirea pana in intersectie)
motivul contestatie: atat lipsa indicatoarelor rutiere (mai putin cel de cedeaza trecerea) cat si inexistenta marcajelor de pe carosabil (delimitarea benzilor si sensul lor).
Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi sa va prezint situatia........
Zona (pentru cei care o cunosc) intersectia Sos de Centura Bucuresti cu sos Stefanesti.
Intersectie drum cu prioritate cu drum fara prioritate........, cale ferata paralela cu drumul fara prioritate pe partea dreapta a sensului de mers ......., drumul fara prioritate nu are nici marcaje si nici alte indicatoare din care sa reiasa nr de benzi de circulatie (este lat cam de 3 benzi si cred ca odaaaaaaata au si fost). Pe drumul fara prioritate coloana de masini (atat cele care fac dreapta peste calea ferata cat si cele ce merg inainte. Am intrat in "
depasirea coloanei aflate in stationare la calea ferata
", am ajuns in intersectie, am dat prioritate la cei ce mergeau pe drumul cu prioritate dupa care am mers inainte. Binenteles, hop si politia in urma mea si ........ permis suspendat pe 30 de zile si 240 ron amenda X-(. Intrebarea mea este daca fac plangere am sanse sa-mi recuperez permisul? Chiar am nevoie de el.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri