avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... depasire linia continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

depasire linia continua

buna tuturor.
am si eu o problema si as avea nevoie de cateva sfaturi.
acum cateva zile eram in masina cu sotia si cu baietelul meu si circulam pe sos de centura a Bucurestiului: 2 benzi (una pentru fiecare sens), linie intrerupta pe o portiune de cateva sute de metri si fara indicator de depasirea interzisa. depasesc o masina, depasire inceputa si finalizata pe linie intrerupta. in timpul depasirii observ masina politiei aflata la 100 metri distanta in fata care circula pe acelasi sens de mers cu mine. mi-am continuat depasirea linistit dupa care am intrat inapoi pe banda. toate bune si frumoase. dupa 2-3 sute de metri, observ masina politei trasa pe dreapta, din care sare politistul si ma trage pe dreapta si pe mine.
vine la mine, se prezinta, imi cere actele, dupa care razand imi spune: "stiti pe cine ati depasit ?". i-am spus ca nu stiu, si nici nu ma intereseaza si care este problema pana la urma. la care politistul imi spune ca am depasit pe nu stiu ce sef de la IPJ, care circula in masina personala si care a dat prin statie ca l-am depasit pe linie continua, dupa care m-a vazut si el in oglinda retrovizoare :O. bine-nteles ca i-am cerut sa mai dea odata prin statie sa aud si eu si a refuzat. mai mult cand l-am intrebat ce numar are masina nu a stiut pana nu s-a uitat in din nou in acte. lucru curios din moment ce ti se comunica ca masina cu nr. cutare a depasit pe linie continua si tu iesi sa o opresti ar fi trebuit sa tina minte. in sfarsit cand am vazut ca nu am cu cine discuta, i-am spus ca nu voi semna PV ba chiar il voi chema in instanta si il voi acuza si de abuz in serviciu ; mai mult nici nu a venit cu PV la mine sa completez la observatii ci a venit direct cu dovada de 15 zile. de precizat mai este si faptul ca celalalt agent mi-a spus ca el nu a vazut si ca totul este la latitudinea "colegului".
credeti ca am vre-o sansa sa-mi recuperez permisul si binenteles sa scap si de amenda? data pana la care pot depune contestatie este de 15 zile de data evenimentului sau de la data primirii prin posta a PV?
contestatia se depune in termen de 15 zile de la primirea pv. cereti in contestatie dovada incalcarii liniei continue - exista instante care accepta rasturnarea sarcinii probei in asemenea cazuri in baza deciziilor CEDO. chiar in Bucuresti, la J1 am avut un asemenea "succes".

PS: ptr colegii avocati - tot la J1 am obtinut o suspendare a judecarii unui dosar contraventionalin baza 242 (este singura instanta unde am reusit :) ) incercati, nu se stie niciodata.
Conform normelor UE,sarcina probatiunii apartine organului constatator.
Dvs trebuie sa fecti dovada celor relatate cu acte,martori,alte mijloace probatorii.
Solicitati politiei sa prezinte dovada foto a contraventiei retinute impotriva dvs.
Verificati continutul procesului verbal si sub aspectul causelor de nulitate prev.de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune politia romana offsetman offsetman Buna ziua, ieri am avut si eu urmatoarea problema: ma deplasam cu masina dinspre Slobozia spre Bucuresti, iar intr-o localitate, era amplasat loganul politiei ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)