avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Actiune Politia Romana
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Actiune Politia Romana

Buna ziua, ieri am avut si eu urmatoarea problema: ma deplasam cu masina dinspre Slobozia spre Bucuresti, iar intr-o localitate, era amplasat loganul politiei rutiere cu aparatul radar, acestia aveau pe cineva oprit pentru o contraventie, precizez ca ei erau pe sensul opus directiei mele de mers,deci aparatul radar era orientat spre slobozia, un politist era coborat din masina la respectivul cetatean oprit, iar eu, dupa ce am trecut de ei , dar foarte aproape de locul unde erau opriti am efectuat manevra de depasire a altui autoturism, ce-i drept pe linie continua. m-am uitat in oglinda retrovizoare si am vazut cum politistul coborat alearga la masina, gesticuland spre mine , mi-am dat seama ca vin spre mine si nu am oprit, dupa o cursa de vreo 15 km, ei fiind la distanta ft mare de mine, am oprit, acestia m-au ajuns din urma si mi-au spus tot ce s-a intamplat, precizand si faptul ca am vrut sa fug de ei si apoi m-am razgandit, le-am dat actele masinii pentru ca nu aveam actele personale la mine, mi-au zis ca o sa imi ia permisul pentru 30 de zile, le-am spus ca eu voi depune contestatie. In cele din urma, dupa alte discutii, acesta mi-a dat actele masinii, neintocmind un proces verbal si mi-a zis ca il va trimite prin posta. eu am plecat, este normal sa imi vina un astfel de proces verbal acasa? mentionez ca ei nu au nicio dovada ca eu am depasit linia continua
Cel mai recent răspuns: offsetman , utilizator 21:42, 17 Iunie 2013
se poate sa vi-l trimita prin posta.

dovada ca ati depasit pe linia continua este procesul verbal de constatare a contraventiei
Pai cum sa fie drept dovada a unei contraventii un proces verbal? este doar o constatare, eu daca contest acel proces verbal, ei trebuie sa puna la dispozitie filmarea sau pozele, judecatorului. este adevarat sau nu?
Este adevarat. Dar daca nu au filmari nu inseamna ca o sa castigati contestatia
ei trebuie sa demonstreze in instanta ca am efectuat manevra de depasire intr-un loc nepermis, Acele dovezi ar trebui sa fie clare, nu echivoce, deci ma refer la filmari, poze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru depasire pe linie continua dragos280 dragos280 va relatez urmatoarele; in data de 8 martie ma deplasam dinspre vaslui spre iasi.aproape de intrarea in iasi (pe bucium,drum dificil datorita ... (vezi toată discuția)
Depasire linie continua fara a depasi axul drumului=permis supendat vali1982 vali1982 Buna ziua! Azi ma intorceam de la munca si circulam pe un pod cu doua benzi pe sens..doar ca cele doua sunt despartite de o linie continua. A doua banda e ... (vezi toată discuția)
Este fals in acte publice? costicanutu costicanutu Am revenit cu o informatie pe care am primit-o de la Politia Rutiera. In 31.08.2014 am fost oprit in trafic de un agent de Politie, i-am dat actele si nu mi-a ... (vezi toată discuția)