Buna ziua!
Azi ma intorceam de la munca si circulam pe un pod cu doua benzi pe sens..doar ca cele doua sunt despartite de o linie continua. A doua banda e ocupata de linia de tramvai. Cel din fata mea mergea cu 40km/h si am intrat in depasire( al naibii Logan ca mare mai are portbagajulX-() moment in care am vazut echipajul de politie oprit pe prima banda (mai erau inca 3 masini oprite).Masina de politie nu era echipata cu radar...deci nu a filmat..daca are vreo importanta... Bineinteles m-a tras pe dreapta si a oprit si martorul.
Martorul a semnat..eu.. NU..avand urmatoarea obiectie..." nu am depasit axul drumului".
Acum am dovada..permis supendat 30 de zile...Daca depun contestatie... am sanse de reusita??
nu stiu daca reiese din ce am relatat..dar echipajul stationa pe pod...si practi obliga toate masinile sa depaseasca linia continua...masini oprite si in spatele echipajului si in fata lui il mascau...
din ce am gasit pe net ....Conform art. 2 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României privind circulaţia pe drumurile publice, nr 195/2002, republicată:
Obligaţiile poliţistului rutier la oprirea autovehiculelor:
să aleagă un loc adecvat, astfel încât să permită poziţionarea acestora în afara părţii carosabile, în parcări ori alte spaţii în care nu se stânjeneşte circulaţia. Pe timpul nopţii, aceste locuri trebuie să fie, de regulă, iluminate, evitându-se, pe cât posibil, oprirea în locuri unde această manevră este interzisă prin lege
Sansele de castig in eventualitatea contestarii procesului verbal de contraventie sunt functie de ceea ce a scris politistul in procesul verbal.
ing. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto