avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... depasire linie continua fara a depasi axul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

depasire linie continua fara a depasi axul drumului=permis supendat

Buna ziua!
Azi ma intorceam de la munca si circulam pe un pod cu doua benzi pe sens..doar ca cele doua sunt despartite de o linie continua. A doua banda e ocupata de linia de tramvai. Cel din fata mea mergea cu 40km/h si am intrat in depasire( al naibii Logan ca mare mai are portbagajulX-() moment in care am vazut echipajul de politie oprit pe prima banda (mai erau inca 3 masini oprite).Masina de politie nu era echipata cu radar...deci nu a filmat..daca are vreo importanta... Bineinteles m-a tras pe dreapta si a oprit si martorul.
Martorul a semnat..eu.. NU..avand urmatoarea obiectie..." nu am depasit axul drumului".
Acum am dovada..permis supendat 30 de zile...Daca depun contestatie... am sanse de reusita??

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vali1982 , utilizator 18:03, 1 Septembrie 2008
Este greu de spus daca eveti sau nu sanse de reusita.
Incercati si o sa vedeti.
Daca nu depuneti plangere nu aveti nicio sansa.

avocat Claudiu Lascoschi
nu stiu daca reiese din ce am relatat..dar echipajul stationa pe pod...si practi obliga toate masinile sa depaseasca linia continua...masini oprite si in spatele echipajului si in fata lui il mascau...
din ce am gasit pe net ....Conform art. 2 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României privind circulaţia pe drumurile publice, nr 195/2002, republicată:

Obligaţiile poliţistului rutier la oprirea autovehiculelor:

să aleagă un loc adecvat, astfel încât să permită poziţionarea acestora în afara părţii carosabile, în parcări ori alte spaţii în care nu se stânjeneşte circulaţia. Pe timpul nopţii, aceste locuri trebuie să fie, de regulă, iluminate, evitându-se, pe cât posibil, oprirea în locuri unde această manevră este interzisă prin lege

stii cum se spune nu face ce face popa ci ce spune popa!!!
asa ca!!!!
Sansele de castig in eventualitatea contestarii procesului verbal de contraventie sunt functie de ceea ce a scris politistul in procesul verbal.
ing. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto
Da, este foarte corect ceea ce a scris ing. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto, deoarece dvs nu veti putea dovedi mai nimic.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Tamponare la trecerea de pietoni Eugen_79 Eugen_79 Buna ziua! Am fost implicat recent intr-o tamponare usoara: dupa iesirea din sensul giratoriu m-am incadrat pe banda din mijloc, pe care am mentinut-o pana ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lucian_t lucian_t Buna ziua, Am nevoie de niste lamuriri in ceea ce priveste contestarea unui proces verbal prin care am fost sanctionat cu retinerea permisului pentru ... (vezi toată discuția)
Depasire inceputa pe linie discontinua - finalizare pe linie continua ( 2 - 3 mt) florin_1980 florin_1980 Buna seara, Concediu, conduceam spre Rosia Montana ... intr-o localitate intru in depasire pe linie discontinua, depasesc autoturismul din fata mea si vad ... (vezi toată discuția)