avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna ziua,
Am nevoie de niste lamuriri in ceea ce priveste contestarea unui proces verbal prin care am fost sanctionat cu retinerea permisului pentru dapasirea coloanei stationata la semafor pe culoarea rosie.
Pe scurt am doua intrebari:
1. se considera depasire de coloana la semafor situatia in care strada are doua benzi de circulatie iar eu am circulat pe banda 1 intrand in fata coloanei de pe nada 2 fara a intra in intersectie pe culoarea rosie si fara a intersecta linia continua?
2. pot contesta procesul verbal pentru denumirea strazii gresita ( lipseste o litera) si pentru faptul ca nu este precizat orasul in care s-a intamplat fapta?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:13, 13 Februarie 2011
1. da , daca fapta s-a petrecut asa cum ai descris.
2. poti contesta procesul verbal , slabe sanse de a castiga perntru o litera
1. pai sunt confuz... conform art 45 din oug 195/2002 nu ar reiesi ca ceea ce am facut eu este in conformitate cu art. 100 pct 3 lit a din aceeasi oug 195... ori interpretez eu gresit...
(3. Depasirea
Art. 45
(1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul ori pe langa un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule in care s-a aflat initial.
...
(4) Nu constituie depasire, in sensul alin.(1), situatia in care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decat vehiculele care circula pe alta banda in acelasi sens de circulatie.
(5) Depasirea se efectueaza numai pe partea stanga a vehiculului depasit. Tramvaiul sau vehiculul al carui conducator a semnalizat intentia si s-a incadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stanga se depaseste prin partea dreapta.
...)

2. conf. OG 2/2001 art 16 sunt precizate aspectele pe care trebuie sa le contina un PV pentru a fi legal, pe langa faptul ca nu a precizat orasul, ocupatia si locul meu de munca si din descriere nu reiese ca am circulat pe banda 1 ci lasa loc la speculatii ca am depasit pe partea stanga, din punctul meu de vedere as fi indreptatit sa contest acest PV si pentru faptul ca nu e corect intocmit. De asemeni martorul care a semnat PV-ul in locul meu a fost oprit din trafic la 5 min dupa ce eu am fost oprit... acest martor a fost doar legitimat si si-a continuat drumul... nu am vazut ca ar fi semnat el acel PV... desi pe PV primit acasa prin posta apare semnatura martorului. De asemeni pe PV nu se specifica unde am fost oprit...
Multumesc pentru raspuns adycon.
precizez de asemeni ca am un martor care era cu mine in masina care poate confirma faptul ca acel martor asistent a fost oprit dupa aprox 5-10 min de la oprirea mea de catre echipajul de politie... mai mult.. a fost trecut in PV ca fiind depasit de mine in acea coloana...

Din nefericire pentru dvs,ati depasit coloana,este descrierea dvs.
Masura luata de politisti,din relatarea dvs,rezulta ca este legala.
multumesc pentru raspuns r.gabi
pentru a dovedi fapta mea ei nu au nevoie de probe video?
exista vreo sansa sa am succes in instanta?

Alte discuții în legătură

Depasirea coloanei in asteptare ionutm82 ionutm82 Salut Am o intrebare referitoare la sanctionarea depasirii coloanei de vehicule in asteptare la semafor. Exista urmatorul articol care interzice depasirea in ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - depasire linie continua bog15dan bog15dan Am fost oprit de \"brigada rutiera sectia sistematizare\" in Bucuresti La intersectia Calea Dudesti cu Soseaua Mihai Bravu, eu venind dinspre Calea Dudesti ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)