avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este fals in acte publice?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este fals in acte publice?

Am revenit cu o informatie pe care am primit-o de la Politia Rutiera. In 31.08.2014 am fost oprit in trafic de un agent de Politie, i-am dat actele si nu mi-a comunicat motivul opririi. Am coborat si am mers la masina echipata cu radar, am intrebat si mi s-a raspuns ca am depasit viteza si ca aveam 65 Km/h, am spus ca voi contesta si am facut fotografii, cand m-am intors agentul de pe radar mi-a comunicat ca am pirerdut permisul pentru ca am trecut strada printrun loc nepermis. Cand a venit la masina mea sa-mi aduca actele mi-a spus ca mi se suspenda dreptul de a conduce pentru ca nu am respectat indicatiile agentului, lucru pe care-l scrie si pe dovada. Pe platforma interna a Politiei Rutiere apare suspendat pentru calcarea liniei continue. Probabil a modificat P-V sau l-a anulat si a facut altul pentru ca eu nu l-am semnat deoarece nu m-a lasat sa fac mentiuni. Multumesc pentru sfaturi .
Cel mai recent răspuns: costicanutu , utilizator 11:15, 18 Septembrie 2014
Faceti o plangere impotriva procesului verbal de contraventie si solicitati anularea acestuia.
Scrieti in plangere ceea ce ati mentionat si aici pe forum si eventual si alte motive.
Succes, sa aveti.
Nu am primit P-V din 31.08.2014b nici azi 16.09.2014, daca eu constat ca este alt nr. de P-V decat cel trecut pe dovada, ce fac ?
Nu e fals.
Faceți contestație la procesul verbal și arătați motivele pentru care nu sunteți de acord cu cele menționate.
Oricum ar trebui să știți că atunci când sunteți oprit în trafic nu aveți voie să coborâți din mașină.

Pe de altă parte, faptul că apare un alt nr. de PV poate fi o eroare materială, sau cel mult puteți invoca anularea pentru acest motiv a actului respectiv dacă dovediți vătămarea pe care ați suferit-o prin eroarea respectivă, ceea ce nu e prea ușor.
Am primit P-V care este aproape imposibil de descifrat, am senzatia ca scrie ca am trecut strada printrun loc nepermis in timp ce pe dovada scrie ca nu am respectat indicatiile politistului.
Desi sunt neavizat in domeniu mie mi se pare ca ar fi fals intelectual sau chiar abuz in serviciu -Falsificarea unui inscris oficial cu prilejul intocmirii acestuia , de catre un functionar public aflat in exercitarea atributiilor de serviciu , prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului , ori prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau imprejurari , se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani. Tentativa se pedepseste.

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului costicanutu costicanutu Am o poveste foarte interesanta : In 31.08.2014 mergeam cu autoturismul din directia Lipova catre Deva, La iesirea din localitatea Faget cu cca.40-50m am fost ... (vezi toată discuția)
Actiune politia romana offsetman offsetman Buna ziua, ieri am avut si eu urmatoarea problema: ma deplasam cu masina dinspre Slobozia spre Bucuresti, iar intr-o localitate, era amplasat loganul politiei ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat abuziv pt 60 de zile ForWhhy ForWhhy Bună ziua. Câteva zile mergeam cu prieteni acasă și într-un sat un echipaj de politie au trecut lângă noi cu semnale luminoase. Mașina de politie a ... (vezi toată discuția)