avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendarea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendarea permisului

Am o poveste foarte interesanta : In 31.08.2014 mergeam cu autoturismul din directia Lipova catre Deva, La iesirea din localitatea Faget cu cca.40-50m am fost oprit de un agent, acesta mi-a solicitat actele mele si ale masinii, pe care i le-am dat dupa care a plecat la masina echipata cu radar unde se mai afla un coleg de-al sau . Am coborat si m-am dus la masina sa aflu motivul pentru care am fost oprit si mi s-a comunicat ca circulasem cu 65 Km/h in localirate, eu stiind c-am circulat regulamentar toata localitatea . Le-am comunicat acest lucru si-au zis ca nu-i intereseaza, iar daca nu-mi convine sa contest . Precizez ca de cca 400 m nu mai era nicio locuinta pana la radar. Mi-am luat aparatul de fotografiat si-am facut cateva poze, trecand astfel si strada. Cand m-am intors agentul care era la volan mi-a comunicat ca "ati pierdut permisul de conducere ca ati trecut strada printrun loc nepermis". Dupa cca.25 de minute cat a durat sa scrie P-V (timp in care a stat cu motorul pornit pe bani publici) a venit la masina mea si mi-a cerut sa semnez P-V , eu am refuzat dar i-am spus ca am de facut mentiuni. Mi-a comunicat ca nu am acest drept daca nu semnez, mi-a inmanar dovada pentru ridicarea permisului si celelalte acte si-am plecat. Precizez ca eram insotit de trei persoane, toate posesoare de permis ce conducere si ca nu a oprit niciun martor care sa semneze P-V. Multumesc pentru sfaturile pe care mi le veti da. PS. Nici astazi 10.09.2014 nu am primit P-V.
Cel mai recent răspuns: costicanutu , utilizator 10:28, 11 Septembrie 2014
trebuie sa contestati acest proces verbal, iar daca aveti si cei trei martori care va insoteau, poate reusiti sa convingeti instanta ca asa au stat lucrurile. Faptul ca ati trecutstrada peloc nepermis, nu are nici o lrgatura cu permisul, si in cel mai rau caz sa va dea o amenda pentre acest fapt. Consultati un specialist care sa va ajute cu aceasta plingere, ptr ca s-ar putea sa existe motive de nelegalitate ale procesului verbal incheiat. Multa bafta!
Contestati acel p.v imediat ; daca asa au stat lucrurile cred ca e si abuz si obraznicie .
Va doresc succes !!
Am facut deja plangere penala pentru abuz in serviciu si m-am adresat deasemeni Politiei Rutiere Timis si din IGPR. Acelasi lucru i l-am spus si eu sa ma amendeze ca persoana fizica, dar nu poate pentru ca legea spune ca daca nu este trecere de pietoni ,si nu este, pietonul trece perpendicular pe axul drumului dupa ce s-a asigurat ca nu pune in pericol siguranta circulatiei. Poblema contestarii P-V este imposibila deoarece pana azi 11.09.2014, deci dupa 10 zile en nu l-am primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este fals in acte publice? costicanutu costicanutu Am revenit cu o informatie pe care am primit-o de la Politia Rutiera. In 31.08.2014 am fost oprit in trafic de un agent de Politie, i-am dat actele si nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Citatie serviciul politiei rutiere luckas luckas in urma unei citatii primita an posta de la Serviciul Politiei Rutiere,m-am prezentat la sectia de Politie pentru lamuriri referitoare la citatie.Organele de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - neacordare prioritate pietoni homebet homebet Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile si am fost sanctionat cu amenda de 500 lei (250 lei in 48 de ore) pentru neacordarea ... (vezi toată discuția)