Buna ziua.
Socrul meu doreste sa intocmeasca un contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere intre cumparator: sotul meu si socrul meu si vanzator: parintii socrului meu. Socrul meu spune ca clauza de intretinere va fi pe numele lui, dar eu nu stiu sa existe aceasta posibilitate. Va rog sa-mi spuneti daca exista aceasta posibilitate.
In alta ordine de idei, sotul meu mai are un frate caruia socrul meu ii ia casa la curte pe numele lui. Din cate stiu eu si el are dreptul la partea tatalui din acest contract de vanzare- cumparare.
Intrebarea mea este urmatoare: ce solutie exista in asa fel incat pe noi (eu si sotul meu) acest contract sa nu ne pretinda olbigatii si in acelasi timp, mai tarziu, peste ani si ani, fratele sotului meu sa nu revendice partea cuvenita amintita mai sus.
Va multumesc
eu nu ma refer la copil ci la sotul meu. Copilul meu momentan are 1 an acum si, asa cum am mai scris mai inainte, proprietatile mele as vrea sa intre in posesia copilului meu, iar in cazul in care eu mor pana implineste copilul meu 18 ani, in cazul unui act de vanzare-cumparare intre mine si copilul meu, sotul ce drepturi are?
Asadar, repet intrebarea: in cazul unui contract de vanzare-cumparare intre mine si copilul meu acum cand el are de-abia 1 an si in cazul in care eu mor pana implineste el 18 ani, ca sa se poata folosi de bunurile acestea, sotul meu ce drepturi are asupra acestora, dupa moartea mea pana cand implineste copilul 18 ani?
Dar in cazul in care eu mor pana implineste el 18 ani, pe baza contractului de vanzare-cumparare ce drepturi o sa aibe sotul in ceea ce priveste cotele mele si ale parintilor mei?
Ce pot face ca bunurile sa fie instrainate cu titlu oneros din timpul vietii, in asa fel incat sotul sa nu mosteneasca nimic?
Buna ziua.
As dori sa stiu parerea dumneavoastra in legatura cu urmatorul aspect. Sunt casatorita de 3 ani si avem un copil de un an. Inainte de casatorie am cumparat impreuna cu tata (50%-50%), apartamentul in care stam noi acum (eu, sotul meu si copilul). Tot inainte de casatorie am mai cumparat impreuna cu mama (50%-50%) o casa la tara (de fapt, casa unde s-a nascut mama).
Intrebarea mea este urmatoarea: ce act putem sa intocmim in asa fel incat copilul meu sa fie unicul nostru mostenitor pentru toate proprietatile noastre (eu, mama si tata; adica pe apartament si casa de la tara) in asa fel incat daca, Doamne fereste, eu mor, sotul meu sa nu poate sa intre in posesia nici unei proprietati, nici macar 1% din fiecare. Si, in acelasi timp, mai tarziu, aceste proprietati care vor fi detinute de catre copilul meu, sotia lui sa nu poata sa beneficieze de absolut nimic.
In Codul Familiei, in art. 31, spune ca, printre altele, "bunurile dobandite inainte de casatorie nu fac obiectul partajului", insa, eu ma refer mai mult in cazul in care eu nu mai sunt, pentru ca atunci se discuta impartirea proprietatilor mele si eu nu o sa fiu de fata :((
Tin sa precizez ca sotul meu nu are nici o proprietate pe numele lui, deci la el nu se pune problema.
Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc