Buna ziua.
As dori sa stiu parerea dumneavoastra in legatura cu urmatorul aspect. Sunt casatorita de 3 ani si avem un copil de un an. Inainte de casatorie am cumparat impreuna cu tata (50%-50%), apartamentul in care stam noi acum (eu, sotul meu si copilul). Tot inainte de casatorie am mai cumparat impreuna cu mama (50%-50%) o casa la tara (de fapt, casa unde s-a nascut mama).
Intrebarea mea este urmatoarea: ce act putem sa intocmim in asa fel incat copilul meu sa fie unicul nostru mostenitor pentru toate proprietatile noastre (eu, mama si tata; adica pe apartament si casa de la tara) in asa fel incat daca, Doamne fereste, eu mor, sotul meu sa nu poate sa intre in posesia nici unei proprietati, nici macar 1% din fiecare. Si, in acelasi timp, mai tarziu, aceste proprietati care vor fi detinute de catre copilul meu, sotia lui sa nu poata sa beneficieze de absolut nimic.
In Codul Familiei, in art. 31, spune ca, printre altele, "bunurile dobandite inainte de casatorie nu fac obiectul partajului", insa, eu ma refer mai mult in cazul in care eu nu mai sunt, pentru ca atunci se discuta impartirea proprietatilor mele si eu nu o sa fiu de fata :((
Tin sa precizez ca sotul meu nu are nici o proprietate pe numele lui, deci la el nu se pune problema.
Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc