avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua.

Socrul meu doreste sa intocmeasca un contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere intre cumparator: sotul meu si socrul meu si vanzator: parintii socrului meu. Socrul meu spune ca clauza de intretinere va fi pe numele lui, dar eu nu stiu sa existe aceasta posibilitate. Va rog sa-mi spuneti daca exista aceasta posibilitate.
In alta ordine de idei, sotul meu mai are un frate caruia socrul meu ii ia casa la curte pe numele lui. Din cate stiu eu si el are dreptul la partea tatalui din acest contract de vanzare- cumparare.
Intrebarea mea este urmatoare: ce solutie exista in asa fel incat pe noi (eu si sotul meu) acest contract sa nu ne pretinda olbigatii si in acelasi timp, mai tarziu, peste ani si ani, fratele sotului meu sa nu revendice partea cuvenita amintita mai sus.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:55, 11 Decembrie 2009
Mergetilanotar si vedeti daca este de acord cu actul respectiv.
Se poate incheia un astfel de act juridic.
Insa cred ca va trebui redactat de avocat si nu de notar intrucat nu au tipizate pentru asa ceva.

avocat Claudiu Lascoschi
In primul rand : sa fim foarte bine intelesi, notarul public poate autentifica orice act!Nu are nevoie de "tipizate"! Inclusiv poate autentifica un act redactat de catre avocati!
In al doilea rand , eu va recomand sa faceti un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager! Este mult mai solid ca si act decat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere! Iar clauza de intretinere cade in sarcina celui care cumpara! Nu poate fi obligat la intretinere un tert iar beneficiarul contractului sa fie o alta persoana! Exclus!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza andreea16 andreea16 buna. as dori sa aflu care e cea mai buna solutie pentru urmatoarea situatie. eu si sotul meu locuim cu bunica lui, intr-un apartament pe care ea doreste sa ... (vezi toată discuția)
De ce clauze sa ma feresc? cata87scn cata87scn o prietena de-a soacrei mele,varsta de 77 de ani mi-a propus mie si sotiei mele sa imi dea casa ei cu contract vanzare-cumparare cu conditia ca eu sa platesc ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire fara unul din mostenitori jjy jjy Am o situatie mai deosebita in familie. Suntem 2 frati, dar nu mai stiu nimic de fratele meu de mai bine de 10 ani. A plecat de acasa si nu a mai luat deloc ... (vezi toată discuția)