avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... de ce clauze sa ma feresc?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

de ce clauze sa ma feresc?

o prietena de-a soacrei mele,varsta de 77 de ani mi-a propus mie si sotiei mele sa imi dea casa ei cu contract vanzare-cumparare cu conditia ca eu sa platesc totul(impozit,gaz,curent,etc)si sa am grija de casa.in aceea casa ar trebui sa locuiesc eu si sotia impreuna cu proprietara actuala.ea nu a fost casatorita niciodata si nu are copii,dar are nepoti de la surori si frati.ma intereseaza ce clauze pot fi introduse in contract si de care sa ma feresc.nu doresc sa aflu de anumite clauze ascunse sau interpretabile dupa semnarea contractului sau mai rau din cauza unor asemenea clauze sa ma trezesc peste cativa ani in strada.puteti sa ma ajutati?va rog frumos
Cel mai recent răspuns: exit vs exit , utilizator 22:18, 22 Septembrie 2010
Ar fi bine sa platiti un avocat care sa analizeze toata situatia si sa va redacteze actul.
Notarul va merge pe tipizatele sale si nu isi va bate capul cu redactarea actului in favoarea dvs...
Ati mai avea si avantajul ca 30% din onorariul notarului se va scadea datorita faptului ca actiunea a fost redactata de avocat...


avocat Claudiu Lascoschi
1. In primul rand, prin perfectarea contractului de vanzare-cumparare, dreptul de proprietate asupra apartamentului se stramuta in patrimoniul dvs, ca atare oricum dvs. si sotia veti fi obligati sa achitati toate sarcinile bunului.
2. In opinia mea, notarul stie sa redacteze fara probl. un contract de v-c.
3. Daca vreti 2 chestiuni care va pot ajuta in viitor, acestea sunt in opinia mea :

a) avand in vedere varsta inaintata a vanzatorului, obtinerea in prealabil a unui certificat medical din care sa rezulte ca are discernamantul necesar incheierii unui astfel de act.
b) in cuprinsul contractului de vanzare-cump. sa stipulati ca ,, pretul vanzarii s-a platit pana la data autentificarii prezentului act,,
c) un extras de rol fiscal si tabular, pentru a fi siguri ca bunul nu este grevat de sarcini sau nu este deja instrainat.

Cam atat- in rest, notarii redacteaza corect contractele de v-c.

Ps : contractul de vanzare este bine sa fie un act juridic pur si simplu. Ca atare, sa va feriti de termene dar mai ale de conditii ( rezolutorii sau suspensive).
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
exit vs exit, utilizator
Nimeni nu a zis ca notarii nu redacteaza bine actele translative de proprietate.
Singura diferenta este ca un act redactat si gandit de avocat ajuta atat de mult in caz de proces partea pe care a asistat-o incat aceasta va castiga procesul.
Daca notarul redacteaza actul translativ de proprietate oamenii se vor judeca si instanta va decide pe baza actului redactat de notar.
Singura diferenta ar fi aceea ca va fi greu de spus cine va castiga procesul...pentru ca depinde cum este redactat actul...
Avocatii sunt platiti special pentru a se ocupa de redactare si a cauta solutii iar notarul are anumite acte pe care le autentifica...si este platit in mod special pentru autentificare si nu pentru redactarea actului care exista deja...
Adica notarul nu sta sa isi bata capul pentru un act pentru care va fi oricum platit...si care este deja redactat intr-o anumita forma...

avocat Claudiu Lascoschi
Observatia este corecta. Sunt de acord in principiu, eu probabil am un notar f.bun.

Sfatul meu viza o solutie cu cheltuieli cat mai reduse, avand in vedere imprejurarea ca in general, cei care intreaba pe forum cauta consultanta gratuita. Daca ar fi fost altfel, s-ar fi dus direct la avocat si nu ar mai fi postat mesajul in cauza.

Dar in principiu, este adevarat ca un avocat ( dar nu orice avocat) poate oferi solutii mai bune.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
exit vs exit, utilizator
Cu siguranta ca exista si notari foarte buni dar pentru redactarea unui act trebuie sa ai si chef.
Notarul isi ia oricum banii pentru autentificare.
Avocatul este preocupat sa castige si procesul in caz de litigiu...mai ales daca il redacteaza chiar el...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Recuperare arvuna cumparare imobil feier_daniela feier_daniela spuneti mi daca am alta solutie decat instanta pentru recuperarea avansului dat pt o casa.casa avea datorii pe care vanzatorul nu le a declarat la incheierea ... (vezi toată discuția)
Se poate construi casa pe un teren aflat in propr altcuiva ? sorel_789 sorel_789 Buna ziua, Doresc sa cumpar un teren, care nu poate fi vandut decat cu constructie intabulata pe el. ( asa e restrictie in contractul de vanzare-cumparare). ... (vezi toată discuția)
Autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare vickm vickm Este obligatoriu sa merg la notar pt autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare? Daca nu este obligatoriu care ar fi avantajele? Ce taxe se ... (vezi toată discuția)