avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare cu clauza

buna. as dori sa aflu care e cea mai buna solutie pentru urmatoarea situatie. eu si sotul meu locuim cu bunica lui, intr-un apartament pe care ea doreste sa ni-l dea noua. Exista insa o problema. In urma cu multi ani, ea l-a vandut socrilor mei cu o clauza. Ei trebuie sa aiba grija de ea si nu pot face nimic cu aprtamentul pana la moartea ei. Insa, atat socrii mei cat si bunica sotului, sunt de acord ca apartamentul sa fie trecut pe numele nostru. Cum ar trebui sa procedam? Se poate schimba clauza, atata timp cat ea inca traieste? Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa facem.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:53, 13 Februarie 2010
Expuneti in concret tipul de contract si clauzele acestuia...

Teoretic nu este nicio problema!
Din cele expuse de dvs. eu inteleg ca bunica nu mai este proprietara. Ea este beneficiara unei clauze de intretinere si/sau de uzufruct viager.
Ce fel de contract a incheiat bunica? De intretinere sau de vanzare cumparare cu clauza de intretinere?

In orice caz, parintii va pot face un contract cu respectarea clauzelor din contractul incheiat de dansii cu bunica. Trebuie, insa, facuta distinctia cu privire la clauza de intretinere... Bunica trebuie sa dea o declaratie ca este de acord ca intretinerea s-o prestati dvs.
Da, nu ar fi probleme daca va intelegeti.
Mergeti la notar sa va faca actele.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot exista 3 uzufructuari in acelasi timp? Bogdan_P Bogdan_P Buna ziua! Tatal meu a decis sa imi doneze mie si sorei mele 10% din apartamentul nostru, si sa facem clauza de uzufruct viager pentru fiecare dintre noi 3 ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu clauza ? vioconstant vioconstant Am si eu o intrebare si as avea nevoie de un raspuns avizat: Eu si sotul locuim cu bunicii sotului (in mediul rural). Acestia vor sa treaca actele casei ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere Adina Rostotchi Adina Rostotchi Buna ziua. Socrul meu doreste sa intocmeasca un contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere intre cumparator: sotul meu si socrul meu si ... (vezi toată discuția)