Am o situatie mai deosebita in familie. Suntem 2 frati, dar nu mai stiu nimic de fratele meu de mai bine de 10 ani. A plecat de acasa si nu a mai luat deloc legatura cu noi. Nu stim unde sta, daca e in tara sau nu. Nu stim nimic. Parintii sunt bineinteles batrani si bolnavi. Cum voi proceda cu dezbaterea mostenirii atunci cand va fi cazul, daca nu stiu de unde sa-l iau pe fratele meu? Sau exista vreun act care poate fi facut inainte de decesul unuia din parinti care sa usureze dezbaterea mostenirii cand va fi cazul?
O sa dezbateti succesiunea pe cale judecatoreasca, cu judecarea in lipsa.
Contracte de vanzae cumparare cu clauza de intretinere nu se mai incheie, pentru ca sunt niste strutocamile. Ori e vanzare ori e intretinere.
Contractul de vanzare cumparare cu uzufruct viager se prezuma a fi donatie deghizata, motiv penru care la perfectarea actului ar trebui sa fie prezent si fratele dvs pentru a recunoaste caracterul oneros al actului (adica faptul ca parintii au primit bani de la dvs si ca imobilul nu v-a fost transmis gratis). In caz contrar, va fi considerat a fi donatie, fiind supusa reductiunii.
Cum sa nu se mai încheie contracte de vânzare cu întreținere?
Dacă nu se încheie actul de vanzare poate sa se chinuie foarte mult sa dezbată moștenirea si ii va trebui avocat obligatoriu pentru ca altfel nu se va descurca.
A nu se descurcă inseamna ca poate rămâne cu succesiunea nedezbatuta...
Daca se ajunge la dezbaterea mostenirii pe cale judecatoreasca, ce solutie va da instanta? Referitor la cota fratelui meu, bineinteles. Se va putea vinde imobilul ulterior deciziei instantei?