avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate nicu30

Activitate nicu30

Multumesc custodie.comuna,

Nu are rost sa mai continuam. Doamna avocat are dreptate ca de fiecare data. De fapt in general mamele sunt victimele noastre, tatii, carora nu ne pasa de copiii nostri cum nu ne-a pasat nici de familie si am divortat pentru ca am vrut sa fim liberi, sa umblam dupa femei si sa mergem ca baietii la bere in fiecare dup-amiaza dupa serviciu.
noi suntem incapabili sa ne iubim in continoare proprii copiii din moment ce nu mai avem nici un fel de sentimente pentru mama, pentru ca noi suntem prin definitie incapabili sa avem sentimente.

Aceasta este realitatea in care traieste doamna avocat in acest caz cat si intreg sistemul juridic romanesc. Aceeasi atitudine a avut-o si avocata pe care am 'angajat-o' in cadrul procesului de divort. Probabil stiu domniile lor ceva din practica juridica B-)

romascanu a scris:

Dumneavoastra puteti da mai mult de 25 % dar judecatorul nu poate stabili mai mult de 25% (e limita prevazuta de lege).

Eu propun sa finalizati la primul termen procesul de pensie: astea sunt veniturile mele (adeverinta)....si atat ... (spre 25 %) ofer pentru a fi stabilit cu titlu de pensie (Rezulta in acest caz o majorare fata de suma stabilita in prima hotarare??) iar problema dreptului de vizita sa o puneti intr-un dosar separat (daca va mai fi nevoie dupa ce adoptati pozitia mai sus - de regula fostelor le trece pata interdictiei dupa adoptarea unei astfel de atitudini ). Daca va mai fi necesar, oricum cererea dvs. privind dreptul de vizita va fi cu totul altfel privita. ;) daca o separati de pensie. (cu un ochi mai bun).


Stimata doamna avocat,

cunosc ce prevede legea in privinta pensiei alimentare dar nu cunosc in detaliu codurile de procedura juridica, in sensul ca ma intereseaza teoretic legal, doar din motivul de a nu pierde timpul, daca in acest proces de pensie alimentara pot cere vizitarea copilului.

stiu ca practica este cu totul alta, m-am lovit de asta, dar merita sa incerc.

in ceea ce priveste speranta dvs. este foarte posibil, dar in momentul cand fosta vine cu politia la usa sa ia copilul, fara nici un motiv logic( anuntand-o anterior ca in cateva ore ajungem noi acasa la ea, dupa cum se intampla de obicei) iar copilul se sperie si plange..... nu sunt dispus sa expun copilul la riscul de a se repeta acest fapt.

in legatura cu ochii cu care ma priveste d-na judecator oricum sunt "condamnat", binenteles tinandu-se cont de principiul egalitatii drepturilor si obligatiilor parintilor, asa ca mai important este pentru mine posibilitatea de a-mi vedea cat mai curand posibil copilul.
Situatia este urmatoarea:
Oana in urma cu ceva timp am avut o relatie buna cu mama copilului meusi, de la divortul din urma cu 4 ani, mi-am vazut copilul( 5 ani) in fiecare week-end cel putin 24 ore la mine acasa.

in urma cu putin timp situatia s-a schimbat radical iar fosta sotia a introdus o solicitare de majorare pensie alimentara ( desi pana acum i-am transferat eu personal in fiecare luna mai mult decat cei 25% legali) si imi interzice sa imi vad copilul.

sapt viitoare avem infatisare pentru pensie iar intrebarea mea este urmatoarea:

avand in vedere ca este vb de acelasi caz, pot solicita/ formula intampinare pentru a se pune i
Răspuns la discuția pensie alimentara suplimentara
Legal plata a fost facuta in contul ei de fiecare data in valoae dubla fata de hotarare.

Oricum nu este o mare problema, asta este: prostia se plateste! oricum , noi sa fim sanatosi!

Despre buna credinta nu mai are rost sa vb.

Multumesc tuturor pentru ajutor!
In primul rand imi cer scuze daca acest subiect a mai fost discutat, iar in al doilea rand va supun atentiei urmatoarea situatie: Sunt platitor de pensie alimentara in cuantum de X lei lunar conform hotararii instantei. In urma cu cateva luni fosta sotie avand in proprietate o garsoniera mostenita, nelocuita, mi-a cerut ajutorul pentru a o renova argumentand faptul ca ii va aduce venituri suplimentare din inchiriere. In sensul acesta in 3 luni am inceput sa ii transfer in cont dublul pensiei alimentare, convenind ca in momentul in care garsoniera va produce venituri 3 luni sa nu ii mai platesc pensie alimentara. Precizez ca aceasta intelegere nu a fost oficializata/scrisa in nici un fel. Acum, cand garsoniera a fost inchiriata, fosta sotie a 'uitat' de conventie.
Intrebarea mea este: daca plata anticipata a pensiei poate sa ma absolve de plata in urmatoarele 3 luni a pensiei?
Pot fi acuzat de neplata obligatiilor catre copil in aceasta situatie?

Multumesc anticipat