avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara suplimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara suplimentara

In primul rand imi cer scuze daca acest subiect a mai fost discutat, iar in al doilea rand va supun atentiei urmatoarea situatie: Sunt platitor de pensie alimentara in cuantum de X lei lunar conform hotararii instantei. In urma cu cateva luni fosta sotie avand in proprietate o garsoniera mostenita, nelocuita, mi-a cerut ajutorul pentru a o renova argumentand faptul ca ii va aduce venituri suplimentare din inchiriere. In sensul acesta in 3 luni am inceput sa ii transfer in cont dublul pensiei alimentare, convenind ca in momentul in care garsoniera va produce venituri 3 luni sa nu ii mai platesc pensie alimentara. Precizez ca aceasta intelegere nu a fost oficializata/scrisa in nici un fel. Acum, cand garsoniera a fost inchiriata, fosta sotie a 'uitat' de conventie.
Intrebarea mea este: daca plata anticipata a pensiei poate sa ma absolve de plata in urmatoarele 3 luni a pensiei?
Pot fi acuzat de neplata obligatiilor catre copil in aceasta situatie?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nicu30 , utilizator 17:19, 21 Iunie 2009
Orice tranzactie cu privire la pensi minorului este nula, insa reprezentantul legal daca este de buna credinta poate tine seama de situatia expusa, legal nu suntei absolvit de plata lunara a pensiei
~ Conținut șters la cerere ~
Legal plata a fost facuta in contul ei de fiecare data in valoae dubla fata de hotarare.

Oricum nu este o mare problema, asta este: prostia se plateste! oricum , noi sa fim sanatosi!

Despre buna credinta nu mai are rost sa vb.

Multumesc tuturor pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gregh gregh Buna ziua. In curind imi va expira si ultima sursa de venit care este ajutorul de somaj. Intrebarea mea este cum procedez cu pensia alimentara datorata ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara dana_m76 dana_m76 Buna ziua, inainte de toate as vrea sa urez tuturor un an cat mai prosper si cat mai lipsit de probleme si multa sanatate.Problema mea este urmatoarea:in urma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara restanta S.Cristina S.Cristina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: In aprilie 2008 am inaintat cererea de divort, avand si doi copii minori. In Iunie 2009 s-a ... (vezi toată discuția)