avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara restanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara restanta

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema:

In aprilie 2008 am inaintat cererea de divort, avand si doi copii minori. In Iunie 2009 s-a incheiat procesul de divort, dupa un apel, din cauza pensiei alimentare. Ultima hotarare judecatoreasca prevede ca fostul sot sa plateasca pensia alimentara din aprilie 2008, insa el a inceput sa plateasca la zi pensia in ianuarie 2009, "omitand" pensia restanta (aprilie-decembrie 2008), as vrea si eu sa stiu ce pot face in privinta acelei pensii restante care se ridica la suuma de 3300 ron.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:48, 16 Iunie 2010
Investiti cu formula executorie hotararea si puteti proceda la executarea silita a sotului dvs.daca acesta realizeaza venituri (cu forme legale)-poprire pe venit sau are un imobil in proprietate ( executarea silita imobiliara) sau un cont bancar cu lichiditati( poprire pe cont).;)
Are venituri din salariu, deja se face poprire pentru pensia alimentara curenta, se poate sa i se opreasca mai mult din salariu? Care ar fi cota maxima? Cont in banca nu stiu sa aiba, iar imobilul in care sta nu este pe numele lui. Plangere penala nu se mai poate face?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
S.Cristina, utilizator
Se poate popri pana la 1/2 din venitul lunar net pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere.Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleaisi sume , urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor.
Plangerea pentru abandon de familie poate fi formulata doar in masura in care debitorul cu rea credinta timp de 2 luni consecutiv nu a platit pensia stabilita pe cale judecatoreasca.
Va multumesc.
buna ziua.
plangere penala pt. abandon de familie nu puteti face, intrucat fostul sot plateste pensia de itnretinere pt anul 2009 din cate am inteles.
pt. pensia restanta puteti sa faceti actiune in instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare-partaj-sulta catre sot stabilita in urma partajului orzeaadriana orzeaadriana V-am retinut atentia si la începutul acestui an asupra cazului meu, revin cu urmatoarea problema: Tocmai am primit hotărârea definitivă și irevocabilă ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)
Plangere penala alina_konya alina_konya Va rog sa-mi spuneti de ce acte sunt nevoie inafara de plangerea penala care am inteles ca se depune la tribunal deoarece am de recuperat pensia alimentara pe ... (vezi toată discuția)