Buna ziua,
inainte de toate as vrea sa urez tuturor un an cat mai prosper si cat mai lipsit de probleme si multa sanatate.Problema mea este urmatoarea:in urma divortului s-a stabilit incredintarea minorilor mie ,iar tatal are obligatia sa plateasca pensia alimentara.Fostul sot ia salariul lunar, i se opreste tot lunar pensia alimentara, dar contabila vireaza banii in contul dat cand vrea dumneaei, o data la 2-3 luni si atunci pistonata cu telefoane si vizite.In decembrie trebuia sa imi dea pensia pe 2 luni, dar nu i-am primit.Acum am mers la dumneaei cu o notificare de la avocat in care i se cerea plata pensiei alimentare lunar conform unei hotarari judecatoresti, daca nu va fi actionata in judecata pentru plata unor daune materiale si morale.Raspunsul doamnei a fost ca ii va da salariul fostului sot tocmai in martie sa vedem ce facem si ca ea nu are bani ,ca nu putem sa o dam in judecata.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. De ce nu primesc lunar pensia alimentara atata vreme cat sotul ia lunar salariul si i se opreste pensia alimentara ?
2.Cum pot legal sa o oblig pe aceasta doamna sa vireze lunar banii ,tinand cont ca e o firma privata si doamna e si director economic?
dana_m76 a scris: am mers la dumneaei cu o notificare de la avocat in care i se cerea plata pensiei alimentare lunar
…
Raspunsul doamnei a fost ca ii va da salariul fostului sot tocmai in martie
Aceast raspuns al contabilului inseamna ca societatea respectiva are probleme cu plata salariilor si fostul sot nu prea isi primeste la timp salariul.
Altfel spus, o chemati degeaba in judecata daca poate dovedi dificultatile financiare ale societatii.
De asemenea, l-ati chema si pe fostul sot degeaba in judecata daca poate dovedi ca nu primeste la timp salariul… Deoarece el nu plateste pentru ca nu poate, nu din rea credinta – asa cum si contabila nu vireaza banii pentru ca nu are, nu din rea credinta.
Toate acestea daca e adevarat ca societatea respectiva are dificultati financiare
Pensie alimentara
misu_tuki
Buna seara, doresc raspunsul la o intrebare simpla, daca fostul sot isi schimba serviciul noii angajatori sunt obligati la retinerea pensiei alimentare din ... (vezi toată discuția)