avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trmen plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trmen plata pensie alimentara

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti, care este termenul pentru plata pensiei alimentare, avand in vedere ca fostul sot are ziua de salariu in data de 8 a lunii, si pensia alimentara vine de abia peste doua saptamani deoarece firma unde lucreaza nu vireaza banii retinuti pe loc, ci se mai foloseste de ei, motivand ca la sfarsit de luna se fac alte plati. Ce as putea sa fac, fiinca nu este corect.
Cel mai recent răspuns: Trixy , utilizator 13:11, 14 Martie 2018
Afirmatii gratuite. Nimeni din cadrul unei firme (angajator) nu si-ar asuma riscul de a se folosi pe timp de cateva zile de o suma (pensie de intretinere), dupa care sa trimita cu intarziere catre cel indreptatit, suma respectiva. Oare, n-ar fi mai corect sa obtineti plata chiar inainte ca fostul sot sa-si incaseze salariul ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
ContSters454516, utilizator
Nu exista termen legal de plata atata timp cat pemnsia vine lunar. Daca doriti discutati cu sotul sa va plateasca direct cand ia salariul, fara sa mai faca virament prin firma.
Multumesc de raspuns, am sunat la contabilitate la firma fostului sot in urma cu ceva timp si le-am spus acelasi lucru, ca banii care sunt pt copil si nu se vireaza sotului, nu au dreptul sa-i tina ci in ziua de salar sa-i vireze catre mine. A durat cateva luni, dupa care vin banii tot cu doua saptamani de intarziere. Cunosc caz, in care propriul copil major dar la studii, nu a primit banii in ziua de salar al tatalui si il actiona in judecata luna de luna. Tatal fiind bun de plata cu cheltuieli de judecata cu tot. Atunci cum este? Eu nu vreau sa ma judec cu fostul sot ca nu el e cel care nu vireaza banii.
Multumesc pt raspuns. Daca nimeni nu-si asuma raspunderea sa se foloseasca de acei bani, atunci unde sunt banii timp de doua saptamani? De ce nu se vireaza atunci cand se retin de la sot? In mod logic ar fi cel mai corect ca in ziua in care se vireaza salariul fara acea parte de pensie alimentara, sa se vireze diferenta catre cel indreptatit, si nu cu intarziere de doua saptamani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În noiembrie anul trecut am divorțat de fostul ... Biriș Georgiana-Maria Biriș Georgiana-Maria Bună ziua, În noiembrie anul trecut am divorțat de fostul soț, cu care am un băiețel de 1 an și 5 luni. Deoarece fostul soț nu ne plătea pensia ... (vezi toată discuția)
Virare in cont pensie alimentara?? OANA GORAN OANA GORAN am urmatorul caz : au divortat, instanta incredinteaza minorul spre crestere mamei si dispune plata a 300 ron ca pensie alimentara , specifica ca pensia se va ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara dana_m76 dana_m76 Buna ziua, inainte de toate as vrea sa urez tuturor un an cat mai prosper si cat mai lipsit de probleme si multa sanatate.Problema mea este urmatoarea:in urma ... (vezi toată discuția)